Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Slovenski specialni košarkarji so davi v Abu Dhabiju na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade v tekmi za tretje mesto premagali Novo Zelandijo 24:20 in tako osvojili bronasto medaljo! To je dvajseta medalja naših športnikov na teh igrah, finalna tekmovanja pa se bodo končala z današnjim dnem. Olimpijci se domov vračajo v soboto ob 8.30 na brniško letališče.

Slovenska ekipa pod vodstvom trenerjev Janžeta Blatnika in Tonija Cestnika je na igrah izgubila le dve tekmi. Klonili so proti Madžarom v predtekmovanju in v polfinalu proti Izraelcem. »Morda bi lahko posegli višje, vendar mi smo danes igrali naš finale! Uživali smo olimpijskem duhu, ki po zaključku iger v naših srcih še zlepa ne bo ugasnil,« je po dramatični tekmi dejal Blatnik. Slovenci so namreč celo tekmo vodili (6:2, 14:6, 22:14), »kiviji« pa so se v zadnji četrtini nevarno približali le na štiri točke. Te so vseeno zadoščale za bronasto medaljo, ki se blešči kot zlata.

»Fantje so tako dosegli cilj, ki smo si ga zastavili na prvih pripravah v Mariboru, kjer smo se povezali v celoto. Ta sestavljena celota je danes v odločilni tekmi pokazala karakter in srce, pod motom vsi za enega, eden za vse.«
 Ekipo so sestavljali košarkarji iz CVD Golovec Celje – Sebastjan Ratej in Luka Gračner, CUDV Črna – Manfred Kržišnik in Atif Mulič, Želva Ljubljana – Primož Mrkun in Ivan Ruf ter Albin Kolar iz CUDV Dobrna in Klavdi Zorko iz OŠ Glazija Celje. Slednji je bil danes tudi najbolj zaslužen za zmago slovenske ekipe.

»Trenerja sva vesela in počaščena, da sva lahko spoznala in delala s takšno ekipo, ki kljub temu, da je kot eno, vseeno ni. Vsak mozaik je drugačen in dopolnjuje drugega, kar naredi zgodbo zanimivo. Še enkrat, HVALA!«

Urška Kustura
Foto: Marko Vidmar