Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V letošnjem letu smo po sušnem kovidnem obdobju ponovno lahko nadaljevali s programi za Zdrav življenjski slog, ki so tokrat spadali pod projekt “Vpliv na zdravje”. Poleg zdravega življenjskega sloga smo v tem projektu tudi ozaveščali bodoče zdravstvene delavce – sodelovali smo s Srednjo zdravstveno šolo Slovenj Gradec, po novem pa v okrilje projekta spada tudi program Mladi športnik, v katerem zdaj sodeluje že skoraj 20 vrtcev po celi Sloveniji.

Tukaj je izkušnja Osnovne šole Minke namestnik iz Slovenske Bistrice, katere učenci so sodelovali v projektu Zdrav življenjski slog. 

“V okviru specialne olimpijade smo se z nekaterimi učenci naše šole vključili v projekt Zdrav življenjski slog. V projektu je sodelovalo 6 starejših učencev, učiteljica športa ter varuhinja. Učenci so skupaj z učiteljico in varuhinjo v okviru ur gibalno športne vzgoje enkrat tedensko
obiskovali fitnes Elipsus v Slovenski Bistrici. Vsako sredo smo se zjutraj odpravili peš do
fitnesa, nato pa uro in pol pridno telovadili na fitnes napravah. Izvedli smo 8 obiskov v mesecu oktobru in novembru.

V okviru projekta smo bili v mesecu oktobru tudi na testiranju, kjer so učenci opravili različne meritve z namenom ugotovitve splošne vzdržljivostni, moči in gibljivosti učencev. Na podlagi
teh meritev smo za vsakega učenca določili katerim vajam bodo dali poudarek v fitnesu. Tri učenke, s slabšo razvito močjo mišic rok in ramenskega obroča, so v fitnesu izvedle več vaj za roke in ramenski obroč, učenci, ki so slabše kondicijsko pripravljeni pa so več časa preživeli na napravah za razvoj aerobne vzdržljivostni (tekalna steza, kolo, orbitrek, veslač). Učenci so ob obiskovanju fitnesa zelo uživali.

Hvala specialni olimpijadi, ki nam je omogočila popestritev ur gibalno športne vzgoje. Z
veseljem bomo sodelovali tudi v prihodnje.

Izjava učenke Neli: »V fitnesu mi je bilo zelo všeč. Najraje sem bila na tekalni stezi.«
Izjava učenca Sandija: “Najraje sem delal vaje za roke. Ugotovil sem, da imam veliko mišic čeprav se ne vidijo. Še posebej naslednji dan, ko sem imel muskilfiber.”