Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V soboto, 18. 5. 2019, so na atletskem stadionu v Kranju ter na OŠ Helene Puhar Kranj potekale 26. regijske igre Specialne Olimpijade za Gorenjsko regijo. Igre je organizirala OŠ Helene Puhar Kranj.

Iger se je udeležilo 168 posameznikov iz enajstih regionalnih društev. Udeleženci so se pomerili v treh športih: atletiki, elementih košarke in namiznem tenisu. Na dan iger smo imeli precej sreče z vremenom in dobro pripravljeno prizorišče. Na slovesni otvoritvi in mimohodu ekip nas je s pozdravom sprejel župan Občine Kranj Matjaž Rakovec, predstavnica Zveze Sožitje Branka Perne, predstavnica Medobčinskega društva Sožitje Kranj Nada Jarič in g. Janez Cuderman, ravnatelj OŠ Helene Puhar Kranj. Po prisegi tekmovalcev, sodnikov in vzpodbudnih besedah podeljevalca medalj Žiga Jelarja, so se igre pričele.

Tudi letos je igre odprla atletska disciplina tek na 800m, sledile so še ostale discipline atletike. V prostorih OŠ Helene Puhar Kranj sta potekali košarka in namizni tenis. Tekmovalni del se je zaključil z izredno napetim tekom štafet. Celotno podelitev je povezovala Tina Marko, svetovalna delavka OŠ Helene Puhar Kranj.

Pri sami izpeljavi dogodka so sodelovali zaposleni na OŠ Helene Puhar Kranj, učenci in nekdanji učenec VI. stopnje PPVI, taborniki iz Zveze tabornikov Kranj, ki so popestrili dogajanje z delavnico Prve pomoči. Na atletskem stadionu je potekala tudi delavnica nogometa v okviru projekta SOS »Ženske na igrišča«. Dekleta so se ji bolj boječe priključile, fantje pa z največjim veseljem.
Na pomoč so nam priskočili tudi različni posamezniki in lokalna podjetja v obliki donacij. Lokalni radio Kranj je bil medijski sponzor.

Samo tekmovanje in podelitve so potekale tekoče. Nekoliko nam jo je zagodla tehnika, tako da so imeli člani tehnične podpore veliko dela s prepisovanjem rezultatov. Kljub temu, da so morali nekateri tekmovalci na podelitev čakati dalj časa, ni bilo nejevolje oz. je ta izginila ob prejemu zasluženih medalj.  S pozitivnimi občutki o izvedbi iger, smo zastavo specialne olimpijade predali naslednjemu organizatorju iger – to je OŠ Antona Janše Radovljica. Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, medijem, sodniškemu zboru atletskih klubov Radovljica in Kranj, Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj ter celotnemu organizacijskemu odboru, gostom, športnikom podeljevalcem, obiskovalcem in vsem, ki ste nam z dobro voljo priskočili na pomoč.

Zapisala Mateja Markelj