Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Članice društva so se danes zbrale na rednem letnem Občnem zboru. Letos je bil že 26-ti zapored, hkrati pa je bil tudi volilni. 

Poleg rednih letnih poročil, ki so bila obravnavana, so članice izvolile novo vodstvo. Društvo bo naslednja štiri leta vodila predsednica Suzana Bohorč iz Sožitja Ljubljana, podpredsednica pa bo Helena Gril iz Centra Gustava Šiliha Maribor. Mesto športnega direktorja je prevzel Domen Pociecha iz VDC Zasavje. 

Dosedanji predsednik Ljubomir Miličević je svojo funkcijo opravljal vse od leta 2010, ko mu jo je predal prvi predsednik društva Marijan Lačen. Bohorčeva je tako prva ženska predsednica, za sabo pa ima že številne izkušnje s specialno-olimpijskim gibanjem. 

Tri mandate je bila članica Izvršnega odbora kot vodja ljubljansko-dolenjske regije in kasneje tudi kot nogometna trenerka. Nogomet še vedno ostaja njena prva ljubezen, kot trenerka nogometne ekipe je namreč sodelovala na dveh svetovnih igrah – v Šanghaju in v Los Angelesu, še pred tem pa je bila kot atletska trenerka na svojih prvih igrah leta 2003 v Dublinu. V zadnjem mandatu je bila članica Nadzornega odbora društva, zadnje leto tudi njegova predsednica. 

Zamenjalo se je tudi nekaj predstavnikov Izvršnega odbora. Poleg volitev in poročil je bil predstavljen koncept letošnjih Poletnih državnih iger v Zagorju in Celju ter sprejeti kriteriji za nastop slovenske ekipe na Poletnih svetovnih igrah v Berlinu prihodnje leto