Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Od 18. do 22. junija se je 3-članska slovenska ekipa udeležila Youth Summita, ki je potekal v okviru Poletnih svetovnih prediger v Berlinu.

Mentorica ekipe je bila Tina Pestotnik, športnica Tina Skerlep in trener Gaston Descamps. Beseda je tekla o združenem športu, po koncu druženja pa je trojica pridobila tudi sredstva za realizacijo zamišljenega projekta v Sloveniji.

Prvi dan je bilo na sporedu uvodno predavanje ter team building igrice. Udeleženci so si ogledali tudi olimpijski park v bližini, včeraj zvečer pa so se udeležili tudi slavnostne otvoritve iger, ki služijo kot testne igre pred večjimi, prihodnje leto. V ponedeljek so jim otroci s posebnimi potrebami razkazali svojo šolo, po ogledu pa je bila predstavitev projektov in kako poteka prijava na projekt. Na kulturnem večeru je vsaka trojica predstavila svojo državo.

»V torek smo dan začeli z načrtovanjem našega projekta. Vsak je moral napisati cilje projekta, koliko časa bo trajal in koliko denarja se bo porabilo za posamezen sklop. Skupaj smo naredili plakat, na koncu pa smo naš projekt predstavili še drugim. Sledil je ogled nemških državnih iger, ki so hkrati priprava na svetovne igre prihodnje leto. Pridružili smo se MATP aktivnostim ter tudi sami prejeli medalje. Prosto popoldne smo izkoristili za kratek ogled mesta,« poroča vodja slovenske ekipe Tina Pestotnik. »Izkušnja je bila zelo zanimiva, spoznali smo veliko ljudi iz različnih držav, prav tako smo dobili nove ideje in malo dopolnili svoje.«

O našem projektu pa takole: »S projektom bomo začeli v mesecu septembru, trajal pa bo celo šolsko leto (1.9.2022 – 24.6.2023), saj bomo v treninge vključili našo Tino, katera se bo skozi opazovanje in učenje poskušala naučiti in kasneje sodelovati na treningih juda v mlajših starostnih skupinah. Med projektom si želimo obiskati tudi nekaj slovenskih judo klubov, vsaj enega v vsaki regiji in tudi tam izvesti skupni trening.«

Tina Pestotnik