Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Sinočnje sodelovanje na finalu Pokala Nogometne zveze Slovenija je bilo že sedemnajstič zapored!!! BRAVO!!! Hvala vse podpornikom za sodelovanje, posebej pa dekletom Martini Ratej, Alenki Bikar, Luciji Polavder in Dominiki Čonč, ki so nas včeraj podprle tudi s svojo nogometno igro. Letošnji nastop, ki se je zgodil ravno v Evropskem tednu nogometa, je bil namreč posvečen dekletom v projektu “Privabimo dekleta na nogometna igrišča”. 

Za atletinjo Martino Ratej je bil štadion, nabit z gledalci, posebno doživetje: »Občutek je čisto drugačen, drugačno vzdušje, več tekmovalcev, fenomenalni navijači, ki jih na atletskem stadionu običajno ni,« je svoje vtise strnila metalka Kladivarja. »Vesela sem, da sem lahko poskusila. To je bila namreč moja prva izkušnja s specialci v nogometu, prej sem jim samo podeljevala medalje. Malo sprostitve paše med resne treninge, pa malo odmisliš, nasmejali smo se. Odlično, sem vesela, da sem bila del te ekipe!«

Nogometno igrišče so premerili nogometaši iz: VDC Tončke Hočevar, VDC Zagorje, VDC Ptuj, Sožitja Maribor in CUDV Črna, na tribunah pa je specialce in kasneje Olimpijo in Maribor v boju za pokalno lovoriko spodbujalo skoraj 100 specialno-olimpijskih navijačev.

Članici ženske nogometne reprezentance, sicer pa vezni igralki Malage Dominiki Čonč je bilo na igrišču bolj domače. »Ja, kar se tega tiče je bilo znano okolje. Sem pa na podobnem dogodku že sodelovala pred leti v Kopru. Tudi v Malagi imamo posebno ekipo specialne olimpijade in mi je vedno v veliko veselje in čast sodelovati,« je dejala Mariborčanka in dodala, da je slovenska ekipa, v kateri je sodelovala sinoči, veliko boljša od Špancev.

»Sicer pa ni posebnosti, vsi igramo isti šport in kar se mene tiče ni treba s specialci igrati nič drugače. Z veseljem se bom še pridružila, saj se med njimi vedno dobro počutim. Oni imajo to pristnost, uživajo, so hvaležni za male stvari in mislim, da nam to dostikrat v življenju manjka. Lepo je, ko te nekdo ne glede na vse pričaka z nasmeškom na obrazu in je hvaležen, ker si mu dal neke stvari, ki mu dosti pomenijo.«