Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

 

V sredo, 8.5. 2019, so v Tolminu potekale 26. igre Specialne olimpiade Slovenije primorsko notranjske regije. Igre smo organizirali na Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin. Gostili smo 136 tekmovalcev in 43 spremljevalcev iz 10 programov SOS: CIRIUS Vipava, CUEV Strunjan, OŠ Kozara Nova Gorica, OŠ Miroslava Vilharja Postojna, VDC Ajdovščina-Vipava, VDC Želva,VDC Koper, VDC Postojna, VZS MITJA ČUK Opčine in OŠ Franceta Bevka Tolmin.

Tekmovalci so tekmovali v treh športih in sicer v atletiki, balinanju in elementih košarke. Tekmovanje se je odvijalo na treh prizoriščih: na obnovljenem Športnem parku Brajda je potekala atletika, balinarji so se pomerili na balinišču Balinarskega športnega kluba “Soča” Tolmin, tekmovanje v elementih košarke pa se je odvijalo v mali telovadnici Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin šolskega centra Tolmin.

Otvoritveni program je potekal po pravilih Specialne olimpiade Slovenije, začel se je s slavnostnim prihodom ekip na stadion. S plesno točko so ga popestrili učenci – tekmovalci posebnega programa vzgoje in izobraževanja Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin. Uvodoma so tekmovalce pozdravili župan občine Tolmin gospod Uroš Brežan, ravnatelj naše šole gospod Vladimir Mavri in predsednica Društva Sožitje Tolmin gospa Petra Humar. Ob himni Specialne olimpiade je zastavo dvignil naš tekmovalec Tilen Čus Božič. V imenu tekmovalcev je prisegel Kristian Humar, v imenu sodnikov pa učitelj športa gospod Matej Gaberšček. Igre je uradno odprla vodja regije gospa Saša Pivka.

Vsi tekmovalci so v olimpijskem duhu premagovali nasprotnike in sami sebe. Tekmovanje je bilo dobro pripravljeno, športne discipline so se odvijale brezhibno. Tekmovalci so tekmovali po svojih sposobnostih in zmožnostih. Prav vsi so se izkazali in bili uspešni v svojem poizkusu, za kar so bili tudi primerno nagrajeni z medaljami in trakci za sodelovanje. Med tekmovanjem so se na nogometnem igrišču ob asistenci članov Nogometnega kluba Tolmin dekleta preizkusila v čisto novi disciplini za ženske v elementih nogometa na posebnem poligonu. S posebno žogo so vsaka zase premagovale poligon in zabile gol. Prejele so spominsko majico Specialne olimpiade Slovenije.

Vzporedno je potekalo tekmovanje članov Atletskega društva Posočje Tolmin, ki so bili nagrajeni s spominskimi odličji za tek na 60 in 400 m. 14 sodnikov Atletskega društva Posočje Tolmin je skrbelo za brezhibnost tekmovalnega dela. Pri izvedbi pa so pomagali prostovoljci – dijakinje in dijaki 2. letnika Gimnazije Tolmin. Ob 13.00 smo tekmovanje prekinili, saj je potekala slovesna otvoritev prenovljenega stadiona, ki ustreza vsem zahtevam atletske zveze. Trak sta prerezala državna sekretarka Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ga. Martina Vuk in župan občine Tolmin gospod Uroš Brežan., ki sta družno z našim ravnateljem podelila nekaj kompletov medalj tekmovalcev štafete in balinanja.
Regijske igre Specialne olimpiade Slovenije so spremljali novinarji RTV SLO, TV Koper, Primorskih novic in Primorskega vala. Ob 19.30 uri je bil objavljen prispevek v Kroniki na SLO 1.

Športni dogodek smo zaključili s kosilom in zabavo s plesom z živo glasbo. Vsi udeleženci so prejeli za darila priročno bombažno vrečko in obesek za ključe. Z izvedbo iger smo bili zadovoljni. Prepričani smo, da imajo lepe spomine tudi vsi udeleženci iger ter njihovi spremljevalci.

Vodja tekmovanja Mateja Ivančič Leban in koordinatorka Judita Fon Špolad