Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

27. regijske igre gorenjske regije so bile izvedene v Radovljici, v organizaciji OŠ Antona Janše.

Iger se je udeležilo 129 športnikov in 40 spremljevalcev iz 11 ekip.

Pogoji za tekmovanje so bili dobri, izvedba je potekala v lepem in sončnem vremenu.

Otvoritveni del je bil izveden na atletskem stadionu z mimohodom ekip, s poimensko predstavitvijo tekmovalcev ter spremljevalcev. Športno-kulturni program sta popestrila skakalca s padalom, Matjaž Pristavec in Uroš Grilc. Glasbeno točko je izvedla mlada glasbenica na saksofonu Neja Anderle ter učenec šole Matej Ambrožič z igranjem na harmoniko. Na povabilo so se odzvali podžupan občine Radovljica ter župani občin Bled, Bohinj in Gorje. Vsak od njih je dobil priložnost pozdravnega govora. Igre je otvorila ravnateljica šole, Andreja Vouk. Zastavo pred uradno otvoritvijo sta prinesla bivša ravnateljica Jelena Horvat in športnik Jan Berlot.

Teki, skoki in meti žogice so potekali na atletskem stadionu, elementi košarke in namizni tenis pa v telovadnici OŠ Antona Janše. Atletska tekmovanja so sodili sodniki Atletskega kluba Radovljica. Sestavljena in določena je bila tekmovalna komisija, pritožb s strani trenerjev ni bilo. Za brezhiben potek in pošteno sojenje v elementih košarke in v igri namiznega tenisa je poskrbel trener Miro Fekonja. Vsa tekmovanja so potekala v skladu s pravili SOS.

Medalje so bile podeljene tekmovalcem v 36-ih skupinah in 4 ekipah v štafeti. Medalje sta podeljevala ravnateljica Andreja Vouk in varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Žal je prišlo tudi do nekaj diskvalifikacij – zaradi preseženih časov od prijavljenih.

Za kosilo je bilo poskrbljeno v jedilnici sosednje šole (OŠ Antona Tomaža Linharta). Za zaključek je športnik Matej zaigral na svojo harmoniko.

Zastavo SO smo predali naslednjim organizatorjem, OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice.

Domače in gostujoče tekmovalce je podpirala ter zanje navijala skupina staršev, sorodnikov in naključnih gostov. Vabilu na igre sta se odzvala medija lokalnega časopisa Deželne novice in Gorenjski glas, ki sta poročala o športni prireditvi. Prireditev je bila najavljena in objavljena še na spletni strani šole ter na šolski strani Facebook.

Vodja tekmovanja: Irena Kneževič