Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Organizator 12. državnih MATP iger je bil Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, ki je sicer tudi uradni nosilec programa treninga motoričnih aktivnosti MATP za celjsko-koroško regijo.

Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna je v soboto, 30. novembra, organiziral 12. državne igre specialne olimpiade MATP. Dejstvo je, da se z dobro promocijo programa prilagojenih športnih aktivnosti-MATP vsako leto veča število tekmovalcev in ekip iz vse Slovenije. Prijavljenih je bilo 111 tekmovalcev in 81 trenerjev/spremljevalcev iz 30 ekip – članic SO Slovenije. V celjski dvorani Golovec se nas je srečalo in družilo krepko čez 300 športnikov, njihovih trenerjev in spremljevalcev, organizatorjev prostovoljcev 40 študentk PeF Ljubljana), častnih gostov, organizatorjev, nastopajočih (preko 35) ter nenazadnje vseh prijateljev MATP-ja (starši uporabnikov na tribunah). Organizatorji smo se potrudili za celostno podobo iger, vsi tekmovalci in spremljevalci so dobili darilne vrečke (Tshirt, bidon, malico ob prihodu), prav tako smo pripravili bogat kulturni program (preko 35 vseh nastopajočih), se potrudili z številnimi označbami dvorane (registracijski pult, info točka, nega, prva pomoč, WC, oznake ekip na mizah, ipd.).

Častni govorci na državnih igrah so bili podžupan MO Celje Vladimir Ljubek, Ljubo Miličević, predsednik Specialne Olimpiade Slovenije, mag. Tine Kovačič, vodja tekmovanja in predsednik organizacijskega odbora iger, prof. dr. Tjaša Filipčič, predstavnica Pedagoške fakultete v Ljubljani, Tanja Princes, glavna trenerka za MATP pri SO.

Kulturni program so s svojo plesno točko popestrili varovanci CUDV Dobrna in pevke pevskega zbora Dobrna in No nejm bend (pevka Anja Irmančnik s pianistom) ter folkloristi CUDV Dobrna. Slovesno zaprisego specialne olimpiade je izrekla športnica specialne olimpiade Ina Košič:«Pustite mi zmagati, če pa že ne morem zmagati, naj bom vsaj pogumna v svojem poizkusu!«

Po svečani zaprisegi je Tjaša Filipčič slavnostno otvorila igre. Tekmovalci specialne olimpiade so se pomerili na 5. tekmovalnih disciplinah in sicer v vožnji z vozičkom skozi tunel, trakove in slalom med količki, v zbijanju žog s stožca, v podiranju kegljev, v brcanju žoge v gol (elementih nogometa), met vrečke v cilj.

Urška Žolnir, judoistka in Dino Murić, košarkar priznana slovenska športnika sta ob zaključku 12. državnih iger MATP specialne olimpiade podelila medalje in priznanja vsem športnikom specialne olimpiade. Menimo da je vse potekalo po zastavljeni časovnici, razen zaključne glasbe s plesom, ker sta nam na dan prireditve odpovedala sodelovanje na pop. delu prireditve No nejm bend (pevka Anja Irmančnik s pianistom).

Zapisal: mag. Tine Kovačič, vodja tekmovanja