Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V soboto, 21. maja, je Osnovna šola Glazija gostila in organizirala 26. regijske igre Specialne olimpiade Slovenije celjsko-koroške regije, ki so potekale na Atletskem stadionu Kladivar v Celju in v telovadnici Osnovne šole Glazija. Iger se je udeležilo 159 tekmovalcev in 43 spremljevalcev iz 15-ih lokalnih programov naše regije.

Igre so namenjene osebam z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju, ki so vključene v posebni program vzgoje in izobraževanja in varstveno delovne centre. Igre niso le športni dogodek, ki tekmovalcem omogoča ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in razvijanje športnega tekmovalnega duha, temveč tudi družabni dogodek, s katerim vplivamo na vsesplošno socializacijo oseb z motnjo v duševnem razvoju.

Na atletskem stadionu so se športniki preizkusili v teku na 50 m, 100 m, 200 m, 400 m, štafeti 4 x 100 m, skoku v daljino z zaletom in z mesta, metu vortexa in žogice. V telovadnici OŠ Glazija pa so se tekmovalci preizkusili v elementih košarke.

Na otvoritvi pred začetkom tekmovanja so tekmovalcem veliko uspeha zaželeli ravnateljica Osnovne šole Glazija, ga. Nevenka Kus, predstavnica Društva Sožitje Celje, ga. Maja Brglez Vivod in predstavnik Mestne občine Celje ter predsednik Atletskega društva Kladivar Celje, g. Stane Rozman. Z glasbenim vložkom sta vse prisotne ogrela Urška in David, svečano zaprisego športnika je povedal naš športnik Uroš Kerš, zaprisego sodnikov pa je povedal glavni sodnik in naš odličen atletski trener, g. Milan Kranjc. Pri podeljevanju medalj so nam pomagali bivši in sedanji vrhunski športniki – atletinja Anja Valant, judoistka Urška Žolnir Jugovar, deskar Rok Marguč in smučar Martin Čater.

Tekmovanje je potekalo po zastavljenih načrtih, tekmovalci so bili odlično pripravljeni. Ekipa Decathlona je za vse udeležence pripravila kotiček, kjer so se lahko med odmori preizkusili v različnih spretnostnih igrah in si priigrali kakšno praktično nagrado.

Po končanem tekmovanju so se udeleženci okrepčali s kosilom v Osnovni šoli Glazija in se v sproščenem vzdušju zabavali v telovadnici. Dogodek so nam pomagali organizirati sponzorji: Kronoterm, Decathlon, Etol, Makom, Kibuba, Proteini.si, Plastika Skaza, Cinkarna Celje, LEV zavarovanja, Thermana Laško, Sapidum, Gropik, Čaplja šport, GB Leasing, Belaj Center, Hrustljava zabava, DM, Viessmann, City Center, Henkel, AMZS in Civilna zaščita Republike Slovenije.

Preživeli smo lep sobotni dan, napolnjen z izjemnimi športnimi dosežki, pozitivno energijo in novimi poznanstvi. Hvala vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi 26. regijskih iger Specialne olimpiade Slovenije celjsko- koroške regije.

Zapisal: Anej Vrhovnik