Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V četrtek, 7. aprila 2022, smo v Kamniku gostili 17. MATP igre gorenjske regije, in sicer v organizaciji VDC Sožitje Kamnik in CIRIUS-a Kamnik. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar.

Program MATP je najmlajši športni program specialne olimpijade. Namenjen je tistim osebam, ki zaradi težjih in težkih kombiniranih motenj ne zmorejo udejstvovanja v športih, ki zahtevajo razumevanje navodil, samostojnost pri izvedbi aktivnosti in poznavanje pravil.

Cilji programa MATP je omogočiti tekmovalcem, da razvijejo spretnosti, ki vodijo do sodelovanja na uradnih tekmovanjih specialne olimpijade, tekmovalcem dati priložnost, da pokažejo svoje najboljše rezultate v spretnostih na tekmovanjih specialne olimpijade ali pa v okviru programa MATP, ob pomoči individualno prilagojenih aktivnosti, omogočiti sodelovanje pri športnih aktivnostih vsem posameznikom z motnjami v duševnem razvoju.

MATP omogoča: povečanje fizične aktivnosti, ki vodi k izboljšanju motoričnih sposobnosti, fizične kondicije in funkcionalnih sposobnosti, večje možnosti za športno aktivnost, razvoj pozitivne samopodobe s pridobivanjem znanja, tesnejšo družinsko povezanost z vključevanjem v šport, več možnosti za razvoj prijateljstva z drugimi tekmovalci, njihovimi družinami in s širšo skupnostjo.

Po dveh letih premora je bilo veselje ponovno srečati prijatelje. Iger so se poleg organizatorjev udeležili še CUDV Matevž Langus, Radovljica, OŠ Anton Janša, Radovljica in OŠ Helena Puhar, Kranj.

21 tekmovalcev s 13 spremljevalci je premagovalo naloge na 5 tekmovalnih postajah. Pokazali smo spretnosti s košarkarsko in nogometno žogo, se preizkusili v spretnostih med količki, utrjevali barve in uporabili še različne loparje.

Preživeli smo res lep dan, medalje pa sta nam podelila župan Matej Slapar in ravnateljica Osnovne šole CIRIUS Kamnik Isabelle Morel Bera.

Sledilo je sproščeno rajanje in povratek domov.

Besedilo: Katja Zobavnik, VDC Sožitje Kamnik