Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Drugi dan finalnih tekmovanj na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade v Abu Dhabiju je moški del ekipe prispeval kar pet srebrnih medalj.

Zgodaj zjutraj je Alen Šošter odlično odplaval na 200 m prosto; popoldne je drugemu mestu v tej disciplini dodal še 4. mesto na 100 m delfin. V svoji najdaljši disciplini se je meril tudi Vinko Rešetar, ki je v teku na 1.500 metrov osvojil še eno srebro. Srebrn je bil med posamezniki tudi balinar Miha Zalokar, ki bo v nadaljevanju iger tekmoval še v mešanih dvojicah z Laro Ilić, ki jo finalni nastop v konkurenci posameznic čaka jutri. Odlično se je na progi Formule 1 v Abu Dhabiju znašel kolesar Uroš Bernik, ki je bil drugi v svoji skupini v kronometru na 5 km. Na zadnje drugo mesto današnjega dne pa je pritekel na 200 metrov še Martin Lešnik.

Košarkarji so po včerajšnjem visokem porazu ponovno navdušili na parketu in premagali Novo Zelandijo z 30:18. Pot do medalje je zdaj odprta! »Parket je prebit. Tako potrebna zmaga nad Novo Zelandijo je vknjižena. Niti začetna haka nasprotnikov nas ni vrgla iz tira. To je bila tekma za samozavest in dušo in spet je zmagala modra in timska igra,« je po tekmi dejal trener Janže Blatnik.

V preostalih finalnih obračunih je bila Anja Golčer na 50 m prsno osma, Urban Goltnik pa je v isti disciplini dobil priznanje za udeležbo.

Jutri bosta v finalu tekmovala plavalca Anja Golčer in Urban Goltnik na 25 m prsno, balinarka Lara Ilič, ki ji je danes v prvih dveh krogih šlo odlično, v boj se bo podal judoist Žiga Vangoš, tek na 400 m čaka Maria Zajfrida in Martina Lešnika, na 100 metrov pa Tamaro Korotaj. Nika Jerkovića in Roka Maia Voduška čaka nastop v namiznoteniških dvojicah.

Spremljajte nas na našem FB profilu Specialci.

Urška Kustura
Foto: Marko Vidmar