Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V letu 2016 smo že tretje leto zapored, izvedli projekt specialno jadranje.

Specialno jadranje

Jadranje, je čudovit šport ki ima veliko vzgojno moč. Vzgajati za jadranje pomeni, vzgajati za življenje, saj gre za vrsto aktivnosti ki omogočajo posamezniku, da se preizkusi tudi v nevsakdanjih situacijah, daleč stran od računalnikov, televizije, tablic,… s katerimi smo dan danes že tako ali tako preveč okupirani.
Gre za projekt, ki je s svojo zasnovo pripomogel k dosegu posameznih ciljev, kateri so del letnih učnih načrtov izobraževalnih programov Republike Slovenije za osebe z motnjami v duševnem razvoju. Prvič je bil projekt izveden leta 2014.
Specialno jadranje

Specialen projekt

Kot ga Specialci poimenujemo, gre za specialen projekt, ki zajema vsa glavna področja delovanja, ki so pri osebah s posebnimi potrebami še kako pomembna: področje motorike, emocionalno-kognitivno področje, med katero sodi priznanje in premagovanje strahov, krepitev samozavesti, gradi občutek odgovornosti in zaupanje v lastne zmogljivosti, ter nenazadnje tudi področje socialnega vključevanja. Naši športniki v tednu dni življenja na jadrnici vsakdanje nervoze, težave, neuspehe in hitenje, marsikje pa tudi prepire in nasilje spremenijo v radostno doživljanje življenja na morju in skupnega sobivanja. Ob vsem tem dobijo priložnost doživeti stvari, ki jim zaradi socialnih, vedenjskih in specifičnih (motnje v duševnem razvoju) težav niso dosegljive.
home-1_01-2
jadranje2

Vzgajati za življenje

Mladi športnik

Dobri odzivi

Da tovrstni doživljajsko-pedagoški projekt dosega zastavljene cilje priča podatek, da se projekta vsako leto udeleži vedno več specialcev. Odzivi njih pa so le potrditev, da delamo prav in skupaj ustvarjamo edinstvene in nepozabne izkušnje.