Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V četrtek, 17. 10.,  je v okviru vseslovenske akcije potekala SIMBIOZA GIBA. V telovadnici Srednješolskega centra Slovenj Gradec smo gostili učence 3. OŠ in uporabnike CUDV Črna – enota Slovenj Gradec.

Prek 70 igralcev Nekaree se nas je zbralo. Sprva smo se pomerili inkluzivno, v zadnjih tekmah pa so ob pomoči dijakov poksusili gostujoči igralci sami zaigrati. In kar dobro jim je šlo. Nekareo, po naše Iskanje lukenj z dopolnjenimi pravili, smo Gaber Zebec, Belmina Ahmetašević in Katarina Praznik spoznali maja v Belgiji v okviru projekta IN4All. Sedaj jo skušamo preko drugega projekta (Special Olympics – Unified school – razširiti še po Koroškem in Velenjskem in Simbioza giba nam je pri tem bila v pomoč.

Igra Nekare predstavlja tudi uvod v Specialno olimpiado Koroške, ki smo jo lani prvič uspešno gostili na naši šoli, letos pa bo potekala 5.11. Organizator je Olimpijski komite Slovenije – šport za vse, mi pa jim bomo ponudili podporo in navijali. S temi aktivnostmi bomo zaokrožili veliko naših športnih aktivnosti z OPP – Tek z roko v roki, Nogometni turnir v Črni, pomoč pri plavanju za osebe s posebnimi potrebam in Nekarea ter si prizadevali za naziv UNIFIED SCHOOL, ki ga podeljuje Svetovna specialna ollimpiada.

Zapisal: Gaber Zebec