Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V soboto, 20. maja 2023, so se v Kozjem odvile 27. regijske igre celjsko-koroške regije, Specialne olimpiade Slovenije, pod organizacijo VIZ III. OŠ Rogaška Slatina. 

Na igre se je prijavilo 146 tekmovalcev z 38 spremljevalci iz 15 institucij, zavodov, šol. Na stadionu v Kozjem in v telovadnici OŠ Kozje so se odvijali atletika (teki, skoki in meti) ter elementi košarke.

Ob uvodnem pozdravu so nam spregovorili ravnateljica VIZ III. OŠ Rogaška Slatina, gospa Apolonija Kunštek, županja občine Kozje, gospa Milenca Kranjc, izvršna sekretarka Specialne olimpiade Slovenije, gospa Urška Kustura in predstavnica zveze Sožitje ter vodja celjskokoroške regije, gospa Martina Režek.

Na slovesnosti je sodeloval tudi pevski zbor VIZ III. OŠ Rogaška Slatina pod mentorstvom Maruše Kolar. Slavnostno zaprisego je v imenu tekmovalcev opravil Rok Strgar, v imenu sodnikov pa je ta naloga pripadla gospodu Ivanu Kukoviču. S himno Specialne olimpiade Slovenije in napovedjo ravnateljice VIZ III. OŠ Rogaška Slatina smo tako uradno pričeli s tekmovanjem.

Navkljub vremensko slabi prognozi, je vreme zdržalo in izvedba je potekala po načrtu. Prav vsi tekmovalci, ne glede na rezultat, so za svoj prispevek prejeli medaljo (prva tri mesta) ter priznanje oz. trak za udeležbo. Medalje so podeljevali gospod Gašper Podgoršek, državni prvak v boksu do 71 kilogramov, gospa Urška Kustura, izvršna sekretarka Specialne olimpiade Slovenije in ravnateljica VIZ III. OŠ Rogaška Slatina, gospa Apolonija Kunštek. Na dogodku se nam je pridružil tudi predstavnik lokalnega časopisa Naše OKo, gospod Jernej Šulc.

Zapisala: Tina Dragovan

Regijske igre, Kozje 2023 – rezultati