Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Prvi v Radovljici

V četrtek, 13. aprila 2023, smo na OŠ Antona Janše v Radovljici izvedli 18. regijske igre Specialne olimpiade MATP 2023. Iger se je udeležilo 7 ekip iz Jesenic, Kranja, Kamnika, Domžal in Radovljice, skupaj 24 tekmovalcev in 13 spremljevalcev.

Na uvodni prireditvi je udeležence pozdravil podžupan Občine Radovljica Miran Rems. Vsi tekmovalci so uspešno opravili naloge na petih tekmovalnih postajah.

Igre so potekale v športnem duhu in ob dobrem razpoloženju. Zaključile so se s podelitvijo medalj in zabavnim druženjem. Medalje je podelil biatlonec Jakov Fak.

Zastavo SO Slovenije je ekipa Osnovne šole Antona Janše predala organizatorjem naslednjih, 19.regijskih iger MATP, Osnovni šoli Helene Puhar Kranj.

Zapisala: Barbara Berlot

V Litiji ljubljansko-dolenjska regija

14.4.2023 smo v Litiji izvedli regijske igre M.A.T.P. Ljubljansko-dolenjske regije. Tekmovanje se je udeležilo 52 tekmovalcev in 30 trenerjev.

Tekmovanje je potekalo v športni dvorani Litija, kjer je bila po koncu tekmovanja tudi zabava z živo glasbo.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju brez večjih zapletov.

Zapisal: Igor Mihailovič

Dornava pozdravila 49 tekmovalcev

V soboto, 15. aprila, smo v ZUDV Dornava gostili regijske igre MATP, Specialne olimpiade Slovenije, mariborsko-pomurske regije. Iger se je udeležilo 49 tekmovalcev in 31 spremljevalcev iz osmih lokalnih programov naše regije. V športni dvorani OŠ Dornava so se športniki preizkusili na šestih tekmovalnih postajah in sicer v ročnosti, udarjanju, brcanju, mobilnosti in okretnosti (podiranje kegljev, met na koš, vlečenje vrvi, kotaljenje avtomobilske gume, zbijanje žog s stožcev in hokej, brcanje žoge na gol, vožnja/hoja čez in skozi ovire).

Otvoritveno slovesnost je s pozdravnim nagovorom pričela v.d. direktorice ga. Ivanka Limonšek. Spodbudne besede so vsem udeležencem namenili še predstavnica IO Zveze Sožitje, ga. Mira Muršič Klenar, koordinatorka MATP mariborsko-pomurske regije, ga. Tina Grkinič, župan občine Dornava g. Matej Zorko ter predstavnica OŠ Dornava, ga. Vanja Zebec.

Vzdušje v dvorani so popestrili pevci zborovske skupine Belcanto ZUDV Dornava, ki so zapeli tudi himno Specialne olimpiade. Svečano zaprisego športnika je povedala tekmovalka Danica Vargazon, uradni pričetek iger pa je napovedal znani slovenski boksar Dejan Zavec.

Igre so potekale po zastavljenih načrtih. Zaključili so jih učenci ZUDV Dornava s folklornim nastopom pod mentorstvom učiteljice Polone Berlak. Ker so vsi tekmovalci tovrstnih iger zmagovalci, so za svoj trud in uspeh prejeli medalje in priznanja, ki so jih podeljevali ga. Ivanka Limonšek, ga. Rosanda Sitar, g. Matej Zorko in naš športnik ZUDV Dornava, Janez Pernek, ki je ob koncu predal zastavo Specialne olimpiade naslednjemu organizatorju MATP iger, OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

Medijsko je dogodek pokril PETTV, Radio Ptuj, Radio Tednik, Večer in SIP TV.

Na dogodku je bila organizirana okrogla miza, kjer smo razpravljali o prepoznavnosti športa za otroke s posebnimi potrebami, o ciljih in rezultatih športne vadbe za otroke in možnostih promocije športa. Na okrogli mizi so sodelovali: Ivanka Limonšek, v.d. direktorice ZUDV, Rosanda Sitar, vodja službe za vzgojo in izobraževanje v ZUDV, Marjeta Gomilšak, Sergeja Muršič in Tanja Šafranko, trenerke ZUDV Dornava za športe SOS, Vesna Likovnik Gorjuš, vodja institucionalnega varstva odraslih v ZUDV, Mira Muršič Klenar iz Zveze Sožitje, Matej Zorko, župan občine Dornava, Natalija Kovše, direktorica občine Dornava, Polona Lah, in novinarji.

Zapisala: Rosanda Sitar

Gora Leon sladoleda za tekmovalce

V četrtek, 25. maja,  je bilo športno obarvano tudi v Postojni.

Na podružnični šoli Miroslava Vilharja v Hruševju je 33 tekmovalcev iz 6 ekip: VDC Postojna, VDC Nova Gorica, VDC Ajdovščina-Vipava, Cirius Vipava, OŠ Franceta Bevka Tolmin ter domače šole tekmovalo v regijskih igrah MATP.  Z ogromno volje, trudom in vztrajnostjo so premagovali ovire, kotalili žoge, odbijali balone, brcali žogo in metali blazinice v obroč.

Zmagovalci so bili vsi, saj je vsak sodeloval v okviru tistega, kar zmore. Dobili so zaslužene medalje, ki jih je podelil uspešen paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek. Pika na i celotnega dneva pa je bila gora  sladoleda, ki nam ga je velikodušno podarilo podjetje Leone iz Ajdovščine.

Zapisala: Saša Pivka