Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

28. igre SOS Notranjsko-Primorske regije so se odvijale 16. maja 2023 v Cerknici v organizaciji VDC Postojna.

Tekmovalci so tekmovali v 3 panogah: atletiki, balinanju ter elementih košarke.

Tekmovanje je zato potekalo na treh prizoriščih:

– atletika na atletski stezi pred OŠ Notranjski odred Cerknica,

– balinanje na balinišču v Begunjah pri Cerknici,

– elementi košarke v telovadnici OŠ Notranjski odred Cerknica.

Tekmovanja se je udeležilo 10 ekip: CIRIUS Vipava, OŠ Kozara Nova Gorica, CUEV Strunjan, OŠ Miroslava Vilharja Postojna, VDC Nova Gorica, OŠ Franceta Bevka Tolmin, VDC Ajdovščina-Vipava, VDC Želva Nova Gorica, Sklad Mitja Čuk, ter domača ekipa VDC Postojna.

Prijavljenih je bilo 135 tekmovalcev, samega tekmovanja se jih je udeležilo 125 s 50 spremljevalci.

Tekmovanje v atletiki je potekalo v naslednjih disciplinah:

NIŽJI NIVO:

  • Tek 50 m: ženske-1 skupina mlajših in 1 skupina starejših; moški – 1 skupina mlajših in 2 skupini starejših;
  • Met žogice: ženske – 1 skupina mlajših; moški – 1 skupina mlajših in 1 skupina starejših.

VIŠJI NIVO:

  • Tek 100 m: ženske – 4 skupine starejših; moški – 2 skupini mlajših in 6 skupin starejših;
  • Tek 200 m : 2 skupini moški starejši;
  • Tek 400 m: 1 skupina moški starejši:
  • Štafeta 4×100 m: 2 skupini po 4 ekipe (moške oziroma mešane)

Pri izvedbi atletskega tekmovanja so nam pomagali učitelji športne vzgoje in prostovoljci Osnovne šole Cerknica ter dva študenta prostovoljca.

Elementi košarke:

Tekmovali so: 1 skupina žensk in 3 skupine moških. Pri izvedbi so nam pomagali učitelji športne vzgoje OŠ Cerknica skupaj s prostovoljci OŠ Cerknica in dva študenta prostovoljca.

Balinanje:

Pri balinanju se je izvedlo tekmovanje v bližanju. Tekmovali so 1 skupina moških na vozičkih, 1 skupina žensk in 2 skupini moških.  Pri izvedbi balinanja sta nam priskočila na pomoč Balinarsko društvo Begunje pri Cerknici in Balinarsko društvo Cerknica ter prostovoljci.

Tekmovanje smo izvedli kljub deževnemu vremenu. Prvi del tekmovanja je potekal brez dežja, štafete pa smo v dogovoru s tekmovalci in njihovimi spremljevalci izpeljali kljub dežju.

Na otvoritveni slovesnosti so s svojimi točkami sodelovali učenci Osnovne šole Cerknica –  gimnastičarke, nogometaš, otroški in fantovski pevski zbor. Zbrane je nagovoril v.d.direktor VDC Postojna, Peter Plevnik za njim pa tudi ostali pomembni gostje, ki so se udeležili otvoritve: ravnateljica OŠ Cerknica, župan Občine Cerknica, Marko Rupar, župan občine Loška Dolina, Matjaž Antončič, predstavnik Sožitja Cerknica, Anton Lah, predstavnica SOS notranjsko-primorske regije Saša Pivka, ki so povedali nekaj besed. Slavnostno otvoritev je s svojim nastopom popestrila akrobatska skupina Dunking Devils. Slavnostno zaprisego je v imenu temovalcev povedal naš uporabnik Anel Serdarević, v imenu sodnikov pa glavna sodnica Mateja Dolgan. Igre je slavnostno otvorila predstavnica SOS primorsko-notranjske regije, Saša Pivka.

Zaradi nepredvidljive vremenske napovedi smo se odločili, da se podelitev medalj izvede po končanem tekmovanju. Podeljenih je bilo 41 kompletov medalj. Medalje je podeljeval paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek.

Po končanem tekmovanju je sledila predaja zastave naslednjemu organizatorju, Skladu Mitja Čuka. Kosilo je bilo organizirano v jedilnici OŠ Cerknica. Že med samim kosilom in tudi kasneje je za zabavni del poskrbel Domen Šraj iz skupine Tik Tak. Pri igranju so se mu pridružili tudi glasbeniki VDC Postojna, enota Cerknica.

Za lažjo izvedbo iger so nam na pomoč priskočili sponzorji, ki so prispevali praktična darilca za tekmovalce: Osnovna šola Notranjski odred Cerknica, Balinarski klub Begunje, Občina Cerknica, Občina Loška Dolina, Zavarovalnica Vzajemna, Zavarovalnica Triglav, Pick&pack shop Cerknica, Packbag Dolenja vas, Foto Žnidaršič, akrobatska skupina Dunking Devils ter glavni sponsor R&D raziskave in razvoj, Martin Treven s.p., ki je prispeval majčke za vse udeležence. 

Vodji tekmovanja: Maja Treven in Anita Gregorc

Regijske igre, Cerknica 2023 – rezultati