Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Letošnji seminar Mladi športnik je bil že 6. po vrsti. Zbrali smo se v zelo lepo urejenem vrtcu Murska Sobota, kjer so se prijazno ponudili, da nam odstopijo svoje prostore. Organizatorji seminarja se vrtcu lepo zahvaljujemo za odlično izpeljano pripravo, pogostitev in prijetno vzdušje.

Seminarja se je udeležilo 18 strokovnih delavcev, večina iz razvojnih oddelkov po Sloveniji. Vsako leto se trudimo pridobiti nove izvajalce, že utečenim izvajalcem pa ponudimo dodatne izobraževalne vsebine, ki lahko obogatijo njihovo delo na športnem področju. Število razvojnih oddelkov se po posameznih regijah veča, zato se trudimo zajeti čim več vrtcev, ki bi lahko izvajali naš program.
Letos so se seminarja prvič udeležili strokovni delavci iz sledečih institucij: Vrtec Velenje, Vrtec Krško,Vrtec Zelena jama Ljubljana, CUVD Draga. Prejeli so vse potrebne informacije glede izvajanja programa. Program je tudi letos financiran s pomočjo mednarodnih sredstev. Glede na pridobljena sredstva udeležencem zagotovimo majice za otroke in strokovne sodelavce ter medalje za vse otroke.
Vsako leto želimo ob osnovnem izobraževanju za izvajalce ponuditi tudi raznolike vsebine s področja gibanja. Letos nam je ga. Barbara Petek predstavila jogo za otroke. Iz teoretičnega in praktičnega vidika smo spoznali pomen joge tudi za otroke s posebnimi potrebami. Na voljo smo imeli velik prostor v telovadnici, kjer smo določene vaje lahko tudi preizkusili. Izmenjali smo izkušnje iz prakse, kako bi lahko določene elemente v jogi prilagodili tudi za otroke s posebnimi potrebami.

Skupina otrok iz vrtca nam je pod vodstvom ge. Barbare predstavila kratko zgodbo z elementi joge. Specialna olimpiada Slovenije je otrokom v zahvalo za sodelovanje podelila poganjalec in nekaj materiala za ustvarjanje.

Pregledali smo tudi novosti v programu. Trenutno pripravljamo nov vadbeni priročnik Mladi športnik ter pripadajoč Kurikulum z vajami, kar bo izvajalcem programa olajšalo načrtovanje gibalnih uric. Upamo, da seminar izvedemo tudi v naslednjem šolskem letu.

Poročilo pripravila: Tatjana Visočnik, vodja programa Mladi športnik