Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

 

V četrtek, 17.10.2019, je VDC Ajdovščina-Vipava organiziral državni balinarski turnir SOS, katerega se je udeležilo 104 športnikov in 32 spremljevalcev iz 17 ekip.

Otvoritvena slovesnost s predstavitvijo tekmovalcev, nagovori in zanimivimi nastopi je potekala na igrišču pred balinarsko dvorano na Palah v Ajdovščini. Zbrane je najprej pozdravil direktor g. Roman Velikonja, besede vzpodbude pa nam je namenil tudi podžupan g. Mitja Tripković, ki je igre tudi odprl. Tekmovalce je nagovorila še ga. Barbara Rode, vodja balinanja pri SOS ter ga. Cvetka Laharnar Koren, predstavnica društva SOŽITJE. Nastopila je plesna skupina EL1. Ekipno tekmovanje v balinanju je potekalo v balinarski dvorani na Palah, bližanje pa na balinišču na Cesti pri Ajdovščini. 

EKIPNO BALINANJE (balinišče Pale, Ajdovščina): Na balinišču je vse potekalo brez težav. Sodili so člani balinarske sekcije DI in DU Ajdovščina- Vipava. Med seboj se je pomerilo 12 ekip, ki smo jih razvrstili v tri skupini. Veseli smo, da se je balinanje dobro prijelo tudi v drugih regijah.

BLIŽANJE (balinišče na Cesti pri Ajdovščini): Na tekmovanje v bližanju je bilo prijavljenih 49 balinarjev. Fantje so bili razdeljeni v 4 skupine, dekleta pa v 2. Trije fantje na vozičkih so bili v svoji skupini. Tekmovanje v bližanju je potekalo hkrati na 4 pistah, pri tem nam je pomagalo 20 osnovnošolcev, ki so se kot merilci izvrstno odrezali. Dogajanje na vsaki pisti je budno spremljal eden od zaposlenih. Podatki so se tekom tekmovanja sproti vnašali in seštevali, tako, da so bili tudi rezultati po zadnjem krogu kmalu nared.

Po koncu tekmovanja so najboljši dobili medalje, ostali pa priznanje za svoj dosežek. Veselju ob podelitvah kar ni bilo videti konca in očitno bo kar držalo, da so na koncu takega tekmovanja zmagovalci prav vsi. Druženje smo zaključili v okrepčevalnici »Luft Bistro«, kjer so nam postregli s kosilom, tisti z največ energije pa so se zavrteli ob glasbi naše VDC-jevske skupine Lajna.

O dogajanju so poročali v časopisu Primorske novice ter na radiu Primorski val. Veseli in zadovoljni smo, da nam je s skupnimi močmi uspelo pripraviti čudovit dan za naše specialne športnike. Vsega tega pa ne bi zmogli brez pomoči prostovoljcev, prijateljev in organizacij iz naše okolice, ki so nas čisto vsi brezpogojno podprli! Posebna zahvala gre učencem in zaposlenim OŠ Šturje, balinarski sekciji Društva upokojencev in Društva invalidov Ajdovščina in Sandi Hain iz Občine Ajdovščina za vso pomoč in čudovito sodelovanje.

Zapisal: Borut Semenič, vodja tekmovanja