Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Judo klub Sokol je že vrsto let zelo aktiven na področju vključevanja oseb s posebnimi potrebami v svoje aktivnosti. Nekateri člani inkluzivnega juda, se aktivno udeležuje tekem doma in v tujini. Treningi inkluzivnega juda potekajo v treh skupinah. Pohvalimo se lahko z vrhunskimi dosežki na državnih prvenstvih inkluzivnega juda imenovanih Festival juda za vse Jožeta Škrabe, na turnirjih in svetovnih igrah Specialne olimpijade, letos pa smo se prvič udeležili Evropskega prvenstva za osebe z motnjami v duševnem razvoju v Kolnu.

V letu 2019 smo se Adrijan Luc, Benjamin Mehić in Viktorija Pečnikar Oblak odločili inkluzijo naših članov ponesti na višji nivo. Zato smo se vključili v program Evropske specialne olimpijade (Youth Innovation Grant), kjer prek športa širimo idejo o inkluziji oseb s posebnimi potrebami. Za svoj projekt v letošnjem in naslednjem letu smo se odločili narediti video, v katerem se bomo predstavili, povedali kaj več o našem delu in povabili nove člane k naši ekipi. Sprva bodo naša ciljna skupina osnovnošolci, zato bomo video poslali na različne slovenske osnovne šole, kjer bi si ga učenci pogledali, povedali svoje mnenje o njem in dodali pripombe ter ideje za učinkovitejše širjenje naše ideje.

Če ima kdo podobno izkušnjo oz. bi se javil, da bi nadaljeval našo zgodbo združenega športa, bi ga z veseljem sprejeli medse. Mi delujemo preko športa, ker smo judoisti, a si želimo in spodbujamo povezovanje na vse načine; član in partner gresta lahko tudi na sladoled ali v kino, na sprehod… Partner je lahko tudi kdorkoli od prijateljev in sošolcev, sosedov ipd. Svoje ideje smo 29. 11. 2019 predstavili tudi na 14. kongresu športa za vse Olimpijskega Komiteja Slovenije.

Upamo, da bomo idejo o inkluziji razširili toliko, da bomo na vse ljudi začeli gledati drugače; vsi v svojem življenju potrebujemo čim več topline in stika. Že malenkosti, ki se nam ne zdijo manj pomembne, lahko polepšajo dan.

Zapisal: Benjamin Mehić