Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

»Sem presrečna, ponosna. Verjetno tako kot mama vsakega športnika. Ob tem se spomnim besed njegove učiteljice, preden sem ga prepisala v posebni program. Rekla je, poglejte ga, kakšen je, kaj pa mislite, da bo iz njega? Takrat sem si prisegla, da bo moj fant v življenju nekaj dosegel!«

Tako pove mama Jeseničana Nika Jerkovića, učenca OŠ Poldeta Stražišarja, namiznotenisača, edinega slovenskega tekmovalca, ki je doslej v Abu Dhabiju osvojil dve srebrni medalji (posamezno in med dvojicami). In še bolj je srečna, ker sta z možem tam zraven, ob njem, kot del družinskega programa, ki je v specialni olimpijadi zelo razširjen. »Veliko nas je sodelovalo, da je danes Nik tukaj, ampak borbe so bile pa samo njegove. Vsi, ki ga spremljamo, vemo, koliko volje, truda in samokontrole vlaga v šport,« je ob solzah sreče dejala Jana Jerković.

Na tako velikem tekmovanju sta prvič in pravita, da je organizacija odlična, povsod so kamere, fotografi, na nacionalni televiziji vsak dan dobro uro predvajajo utrinke posameznega dne. »Za družine je namenjen tudi čisto poseben prostor, kjer si lahko oddahnemo od navijanja,« se nasmeje mama, ki je s tekmovalnimi stresi v Abu Dhabiju zaključila. Zdaj družino čaka še nekaj sproščenih dni.

Urška Kustura