Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Regijske igre gorenjske regije, 28-te po vrsti, so potekale na Jesenicah, v organizaciji OŠ Poldeta Stražišarja.

Na igrah je tekmovalo 136 športnikov iz 11 ekip. Spremljalo jih je 45 spremljevalcev. Športniki so tekmovali v treh športih, in sicer v atletiki, košarki in namiznem tenisu. Tekmovanje je potekalo v OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah. Pogoji za tekmovanje so bili dobri.

Otvoritveni del je bil izveden v telovadnici šole, s poimensko predstavitvijo tekmovalcev ter spremljevalcev. Športno-kulturni program so popestrili učenci naše šole s glasbeno plesnim nastopom. Glasbeno točko je izvedel tudi mladi glasbenik, Luka Mlačnik, ki nam je na harmoniko zaigral 2 skladbi. Na povabilo sta se odzvala predsednica društva Sožitje ga. Branka Perne, Športno zvezo Jesenice in občino Jesenice pa je predstavljal g. Brane Jeršin. Oba sta je dobila priložnost pozdravnega govora. Igre je otvorila ravnateljica šole, Aleksandra Valančič.

Teki, skoki in meti žogice so potekali na atletski stezi pred OŠ Prežihovega Voranca, elementi košarke in namizni tenis pa v telovadnici iste šole. Zaradi krajše tekalne steze na tekmovališču, so tekmovanja v tekih potekala pod prilagojenimi pogoji, s katerimi so bili športniki in njihovi trenerji vnaprej seznanjeni. Atletska tekmovanja so sodili sodniki Atletskih klubov iz Radovljice in Ljubljane. Sestavljena in določena je bila tekmovalna komisija, pritožb s strani trenerjev ni bilo. Za brezhiben potek in pošteno sojenje v elementih košarke in v igri namiznega tenisa je poskrbel trener Brane Štetner. Vsa tekmovanja so potekala v skladu s pravili SOS.

V času tekmovanja, so bile za proste tekmovalce organizirane tudi tri delavnice, na katerih so lahko sodelovali. Na prvi delavnici so športniki lahko spoznali šport judo, druga je bila zdravstvena delavnica, na kateri so športnikom merili krvni pritisk, sladkor, izvajali ravnotežnostni test, jim predstavili kako pravilno dvigovati bremena, skrbeti za hrbtenico,… Tretja delavnica je bila ustvarjalna delavnica.

Podeljeno je bilo 45 kompletov medalj. Medalje sta podeljevala ravnateljica Aleksandra Valančič in športnik Denis Porčič.

Za kosilo je bilo poskrbljeno v jedilnici šole na kateri je potekalo tekmovanje. Za zabavo po tekmovanju je poskrbel pevec Hajni Blagne. Zastavo SO smo predali naslednjim organizatorjem, Sožitju Škofja Loka in OŠ Jela Janežiča.

Tekmovanje si je ogledalo tudi nekaj staršev in sorodnikov tekmovalcev ter nekaj naključnih gostov. Vabilu na igre se je odzval novinar časopisa Gorenjski glas, ki je  poročal o športni prireditvi. 

Vodja tekmovanja: Brane Štetner

Regijske igre, Jesenice 2023 – rezultati