Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Osnovna šola Stanka Vraza Ormož in Društvo Sožitje Ormož, smo v sredo 11. 5. 2022, organizirali 27. regijske igre specialne olimpiade podravsko – pomurske regije.

Tekmovanje smo organizirali na treh lokacijah. Atletski del se je odvijal na atletskem stadionu v mestnem športnem parku Mestna Graba. V neposredni bližini, v telovadnici osnovne šole Stanka Vraza Ormož, so se odvijali elementi košarke. Igralci namiznega tenisa so se odpravili v bližnjo osnovno šolo Ormož, kjer so se v mali dvorani pomerili v posameznih dvobojih.

Otvoritvena slovesnost na atletskem stadionu se je začela z mimohodom nastopajočih. Uradni napovedovalec Peter Kirič je nastopajoče povabil na stadion, kjer so jih z aplavzom pozdravili učenci OŠ Stanka Vraza Ormož in vabljeni gostje. Vabilu so se odzvali podžupanja Občine Ormož Irma Murad, župan Središča ob Dravi Jurij Borko, direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport občine Ormož Andrej Vršič, ravnatelj OŠ Velika Nedelja Stanko Bezjak, ravnateljica Vrtca Ormož Simona Meško, ravnateljica OŠ Središče ob Dravi Jasna Munda, predstavnik Zveze Sožitje Martin Benko in seveda ravnateljica OŠ Stanka Vraza Ormož Mojca Visenjak. Nastopajoče so na svoja mesta pospremili prostovoljci iz Gimnazije Ormož.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice OŠ Stanka Vraza Ormož Mojce Visenjak je sledil pozdravni nagovor podžupanje Občine Ormož Irme Murad. Nagovoru je sledila pevska točka učenke OŠ Ormož Neže Kralj. Nastopajoče je pozdravil tudi predstavnik Zveze Sožitje Martin Benko. Folklorna skupina OŠ Stanka Vraza Ormož je poskrbela za kulturni vložek. K mikrofonu je pristopila tudi podpredsednica izvršnega odbora Specialne olimpiade Slovenije Helena Gril. Kulturni program je z še eno pesmijo zaključila Neža Kralj. Ob himni Specialne olimpiade se je svečano dvignila zastava SO. V imenu tekmovalcev je prisegel učenec OŠ Stanka Vraza Ormož Uroš Prejac, zaprisego sodnikov je podal sodnik Ivan Golob. Regijske igre je otvorila dobitnica medalj iz svetovnih iger, tekmovalka Zveze Sožitje, Tamara Korotaj.

Tekmovanje se je začelo. V atletiki so se tekmovalci pomerili v naslednjih disciplinah: tek na 50 m, tek na 100 m, tek na 200 m, tek na 400 m, skok v daljino z mesta, met žogice, met vortexa in štafeti 4 x 100 m. Tekmovalo je 142 atletov, ki so bili razporejeni v 32 skupin. Tekmovanje se je zaključilo s tekmo štafet v 2 skupinah. Namizni tenis je igralo 13 fantov in 4 dekleta. Po ogrevanju je sodnica skupaj z mentorji sestavila ustrezne skupine. V elementih košarke se je preizkusilo 15 fantov in 13 deklet. Tudi tu je bilo najprej poskusno obdobje, po katerem so se sestavile ustrezne skupine.

Skupaj je na 27. regijskih igrah Specialne olimpiade podravsko – pomurske regije sodelovalo 174 športnikov in športnic ter 54 spremljevalcev. Tekmovanje je potekalo v skladu s pravili in po predvidenem urniku. Sprotne podelitve so omogočile, da se je tekmovanje zaključilo ob 14.00 uri. Pred odhodom v jedilnico OŠ Ormož na zasluženo kosilo smo slavnostno predali zastavo naslednji organizatorjem regijskih iger, Centru Gustava Šiliha Maribor.

Vodja tekmovanja je na lokalnem radiu Prlek in radiu Tednik, tekmovanje napovedal in podal kratko poročilo. Ravnateljica OŠ Stanka Vraza Ormož je poskrbela za napoved in objavo članka v časopisu Štajerski tednik in Večer.

Uspešno organizacijo tekmovanja so omogočili OŠ Ormož, Gimnazija Ormož, Javni zavodu za turizem, kulturo in šport občine Ormož, Občina Ormož in seveda vsi delavci OŠ Stanka Vraza Ormož.

Zapisal:

Aleš Jurčec, vodja tekmovanja