Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V sredo, 10. aprila 2019, je OŠ IV Murska Sobota organizirala regijske igre MATP – mariborsko-pomurske regije. Iger se je udeležilo 11 ekip (95 tekmovalcev in 54 spremljevalcev), ki so se merili na sedmih tekmovalnih postajah.

V telovadnici je potekala otvoritvena slovesnost. Tekmovalce in vse prisotne je na začetku pozdravila ravnateljica OŠ IV Murska Sobota, mag. Metka Rovšek Kuharič. Z bobni in plesno točko so nastopili učenci šole in navdušili vse navzoče. S svojim govorom nas je počastil predstavnik mestne občine Murska Sobota, g. Zoran Kos. Otvoritve iger se je udeležila tudi predsednica zveze Sožitje dr. Katja Vadnal, ki nam je namenila nekaj spodbudnih besed. Igre je slovesno otvorila ga. Marija Bačič, predsednica društva Sožitje Murska Sobota.

Po olimpijski zaprisegi, ki jo je izrekla Nives Kovač, se je dogajanje v telovadnici nadaljevalo. Vsi tekmovalci so uspešno opravili vseh sedem tekmovalnih postaj. Trudili so se po svojih najboljših močeh in s pomočjo spremljevalcev in trenerjev pokazali vse svoje spretnosti. Sledil je zabavni program, ki so ga otvorili košarkarji OŠ IV Murska Sobota, ki so s spektakularno točko spravili občinstvo na noge. Nato je zabavo popestril Denis Ficko, športni pedagog, ki nam je pokazal plesne gibe, ob katerih so vsi udeleženci poplesavali po telovadnici.

Pri izvedbi iger so sodelovali: učenci OŠ III Murska Sobota (kot prostovoljci), ravnateljica, Metka Rovšek Kuharič, pomočnica ravnateljice Andreja Živo-Rožman, Specialna olimpiada Slovenije, sponzorji in mediji, ki so o dogodku poročali. Posebna zahvala pa gre kolektivu OŠ IV MS, ki se je potrudil, da je tekmovanje potekalo tako, kot smo si zamislili.

Vodja tekmovanja: Monika Hamler