Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Od 14.-16. novembra je letošnjo nogometno konferenco organizirala Specialna olimpiada Madžarska.  V Budimpešti je sodelovalo 41 predstavnikov različnih organizaciji.

Ob prihodu v Budimpešto smo se odpeljali do stadiona Groupama ARENA, kjer je potekala konferenca, različne okrogle mize in delavnice. Najprej so sledili vsi pozdravi od organizatorjev, potem pa je bil predstavljen koncept sodelovanja z UEFO in SOEE. Velik poudarek je bil na vključevanju žensk, Unified športu, futsalu. Predstavniki štirih držav (Romunija, Izrael, Moldavija in Belgija) so predstavili razvoj nogometa v njihovih državah, turnirje, nogometna igrišča, sodnike in vključevanje brezdomcev.  

V nadaljevanju so nam predstavili še svetovne igre, Berlin 2023.

Naše druženje in zabava se je nadaljevala na ladjici po Donavi, kjer so podelili nagrado za zmagovalca »More than Football Award 2022 – EFDN«.

Vse pridobljene informacije mi bodo koristile za nadaljnje delo. S tem bomo podkrepili in obogatili nogometno ekipo in nogometno vez. Še ena potrditev, da opravljamo dobro dela in v pravi smeri.  

IDEJE ZA NAPREJ:

  • izobraževanje trenerjev s praktičnimi vsebinami
  • povezal sem se z predstavniki Bosne in Hercegovine, Makedonije, Hrvaške in Irske, s katerim smo se že srečevali na različnih nogometni turnirjih in smo v dogovoru za nadaljnja srečanja – turnirji
  • vključevanje žensk – možnost dogovora in sodelovanja 

Zapisal: Damir Purić