Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V torek, 5. 11., je v Slovenj Gradcu potekala Mini specialna olimpijada Koroške v organizaciji Športne zveze Slovenj Gradec, regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije in Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec.

Gostili smo varovance VDC Slovenj Gradec, Muta in CUDV Črna, 3. OŠ Slovenj Gradec in OŠ Juričevega Drejčka iz Raven na Koroškem. Prek 80 udeležencev se je preizkusilo v desetih gibalnih aktivnostih, ki so jih pripravili in vodili atletski, rokometni in judo klub iz Slovenj Gradca ter dijaki in dijakinje SZŠ. Začeli smo s svečano »pravo« olimpijsko otvoritvijo z dvigom zastave, ognjem in zaprisego, zaključili pa s podelitvijo priznanj. Vsi športniki in prostovoljci smo se ta dan zagotovo napolnili z novimi spoznanji in prijateljstvi. Ob koncu smo predstavili še nov ekipni šport Nekareo – po domače iskanje lukenj, ki ga v Slovenj Gradcu že poznamo, ostali zavodi s Koroške pa so osnovna pravila spoznali ob tej priložnosti in – kar dobro jim je šlo.

Nekareo, po naše Iskanje lukenj z dopolnjenimi pravili, smo Gaber Zebec, Belmina Ahmetašević in Katarina Praznik spoznali maja v Belgiji v okviru Erazmus+ projekta IN4All v navezi z Zavodom APGA. Sedaj jo skušamo prek drugega projekta (Special Olympics Youth Leadership) razširiti še po Koroškem in na področju Velenja. Pred SZŠ Slovenj Gradec sta v tem šolskem letu še dva izziva – Tek z roko v roki v okviru Teka zdravja in Nogometni turnir v Črni. S temi aktivnostmi bomo zaokrožili veliko naših športnih aktivnosti, ki jih izvajamo skupaj z osebami s posebnimi potrebami, kot so pomoč pri plavanju za osebe s posebnimi potrebami in Nekarea ter si prizadevali za naziv UNIFIED SCHOOL, ki ga podeljuje Svetovna specialna olimpijada.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k čudovitemu dnevu, polnemu emocij in novih izkušenj za prav vse sodelujoče.

Zapisal: Gaber Zebec