Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Drugi sestanek projekta Meter Matters na temo “Elaborat kriterijev in modela za sofinanciranje inkluzije v športu” je potekal 20. oktobra 2022.  Glavni namen tega sestanka je bil pregled obstoječih kriterijev za sofinanciranje v športu v vsaki državi.

Portugalski partnerji so predstavili dokument z informacijami o nacionalnem programu Šport za vse. Vključili so smernice, cilje, ciljno populacijo, podporo, itd. Predstavili so tudi Nacionalno strategijo za inkluzijo oseb z invalidnostjo. Ugotovili so, da manjkajo kriteriji za opredelitev oseb z invalidnostjo in se o sofinanciranju odloča skupaj z Nacionalnim inštitutom za rehabilitacijo.

Vsi partnerji so prišli do spoznanja, da ni baze, v kateri bi bili zbrani kriteriji za sofinanciranje v športu in so podatki o tem pomanjkljivi po vsej Evropi. Občasno so financirani projekti ali dogodki, a to ni sistematizirano. Kriteriji za sofinanciranje so na Portugalskem in Madžarskem dobro definirani le v sklopu Olimpijskih in Paralimpijskih komitejev. Pri njih najdemo tudi strategije in primere dobre prakse.  .

Kmalu bo objavljena pomembna knjiga projekta Meter Matters, v kateri bodo zbrani uporabni podatki. Vključuje različne evropske države in predstavlja aktivnosti oseb z invalidnostjo in nacionalno statistiko o invalidnosti.

Članek bo vseboval definicijo inkluzije v športu, del z obstoječimi kriteriji v vsaki državi ter pojasnilo o razlikah med inkluzijo in integracijo.

Zapisala: Urška Kustura