Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V soboto, 12. 11. 2022, je Center Janeza Levca (CJL), organizacijska enota (OE) Jarše prvič organiziral 13. državne igre MATP v okviru SOS. Odvijale so se na Pedagoški fakulteti (PeF) v Ljubljani.

Prostovoljk je bilo 60. To so bile  študentke 2. in 3. letnika Specialne in rehabilitacijske pedagogike (SRP) PeF v Ljubljani pod vodstvom njihove redne profesorice na PeF dr. Tjaše Filipčič. Prostovoljke so bile oblečenih v enotne modre majice, ki jih je sponzorirala Toyota – uradni sponzor SOS.

V soboto so na teh igrah pomagali tudi skoraj vsi zaposleni CJL OE Jarše (cca 50)  na različne načine (informacijski pult, razdeljevanje malice, delitev majic, srečelov, sodniki na tekmovališču, sprejem gostov, fotografiranje, čiščenje itd.)

Iger se je udeležilo 32 ekip iz cele Slovenije: VDC Šentjur – Enota Šmarje pri Jelšah, VDC Sožitje Kamnik, OŠ Antona Janše Radovljica, OŠ Glazija, MD Sožitje Maribor, OŠ dr. Ljudevita Pivka, OŠ Helene Puhar Kranj, OŠ IV Murska Sobota, CJL OE Levstikov trg, VDC Ajdovščina Vipava, VDC Sožitje Ptuj, VDC Saša, OŠ V parku, CUDV Črna, CJL OE Dečkova, VDC Nova Gorica, CUDV Draga, Center Gustava Šiliha Maribor, VDC Zasavje, OŠ Stanka Vraza Ormož, VDC Šentjur – enote Slovenske Konjice, OŠ Minke Namestnik – Sonje, CIRIUS Kamnik, CUDV Radovljica, VDC Šentjur – enota Šentjur, CIRIUS Vipava, CUDV Dobrna, CVIU Velenje, VDC Novo mesto, ZUDV Dornava, OŠ Litija p.p.p. in CJL OE Jarše. Sodelovalo je 114 tekmovalcev in 84 spremljevalcev, skupaj 198.

Po himni SOS je ravnatelj CJL g. Matej Rovšek imel uvodni pozdrav, kateremu je sledil nagovor župana Mestne občine Ljubljana g. Zorana Jankoviča. Učenci CJL OE Jarše pod vodstvom mentorice ga. Nataše Čas, so prikazali točko Bobnanje na žoge. Ga. Katja Vadnal, predstavnica Zveze Sožitje je povedal nekaj vzpodbudnih besed. Sledila je še plesna točka učencev CJL OE Jarše z naslovom Lep sončen dan (mentorici Lea Đaković in ga. Darja Damari). Tekmovalec Petar iz CJL OE Jarše, je suvereno povedal prisego tekmovalcev. Igre je odprla ga. Tanja Princes, glavna trenerka MATP v SO, ki je tekmovalce pozdravila tudi v imenu SOS.

Tekmovanje se je izvajalo na treh tekmovališčih v telovadnici PeF. Na vsakem tekmovališču je bilo 6. tekmovalnih postaj: vožnja ob vrvi, met žoge na koš, brcanje v gol, podiranje kegljev, met vrečke v cilj in zbijanje žoge s stožca. Tekmovalci so naloge lahko izvedli na treh nivojih: s fizično pomočjo, z verbalno pomočjo ali samostojno.

Naš najboljši Slovenski boksar g. Dejan Zavec, se je prijazno odzval povabilu in vsakemu športniku podelil zasluženo medaljo, ki jih je za vse prispevala SOS. Sledila je zabava z g. Jožetom Potrebuješ (ČUKI). Skupaj z njegovo animatorko so se športniki, spremljevalci in prostovoljci zavrteli v ritmu.

Vsi skupaj smo preživeli čudovit dan in čas je bil za kosilo v restavraciji PeF. Pred odhodom domov, je vsaka ekipa izžrebala srečko. Vse srečke so bile dobitna.

Donatorji 13. državnih iger SOS so bili: Tiskarna PARA, Pedagoška fakulteta, MERC d.o.o. Mestna občina Ljubljana, BAUHAUS, Zavarovalnica TRIGLAV, Mercator, WOOP, Telekom Slovenija, ŠPORT LJUBLJANA, TOYOTA, BIG BANG, SPARKASSE, družina Predarski, DEICHMAN, Ekonomska fakulteta, UKC – Endokrinološka klinika, ATLANTIC GRUPA, ga. Mihaela Jakomini Radešček, Fakulteta za matematiko in fiziko, AMZS, Ljubljanske mlekarne.

Igre so bile objavljene tudi v medijih:

V soboto, 12. 11. 2022 je bil prispevek ob 6.50 na radiju SLO https://prvi.rtvslo.si/podkast/aktualna-tema/323/174914692 (v etru Nika Šuc)

Na spletnem portalu RTV Dostopno.si 13. državne igre MATP – športne igre za osebe s posebnimi potrebami https://www.rtvslo.si/dostopno/13-drzavne-igre-matp-sportne-igre-za-osebe-s-posebnimi-potrebami/647121 (12. 11. 2022)

Na N1slo članek: Ljubljana v soboto gosti 13. državne igre za osebe s posebnimi potrebami https://n1info.si/tag/drzavne-igre-matp/ (11. 11. 2022)

Na spletni strani CJL 13. državne igre v okviru SOS https://www.centerjanezalevca.si/13-drzavne-igre-matp-v-okviru-sos/

Zapisala: Vanda Kočar Junkar