Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Od 26. do 28.2. 2019 je v kraju Eisenerz v Avstriji potekal seminar SOEE v krpljanju. Udeležilo se ga je 12 članov iz različnih delov Evrope (Nemčija, Estonija, Avstrija, Hrvaška, Kosovo, Ciper, Poljska in Slovenija – Tina Klemenc, CUDV Črna in Rok Lešnik, OŠ Gustava Šiliha Maribor). 

Seminar je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Športni direktor SOEE Mariusz Damentko nam je v teoretičnem delu predstavil plan športnih aktivnosti 2019 do 2021 (predvideni seminarji in tekme). Poseben poudarek je dal projektu FIT 5, ki naj bi se izvajal v čim večjem številu z varovanci, učenci s posebnimi potrebami. Predstavil nam je splošne usmeritve, smernice SOEE in športna pravila.

Ga. Marie iz Nemčije nam je na kratko predstavila pravila v krpljanju, lastne izkušnje v krpljanju v Nemčiji, tekmah ter kakšne krplje naj bi uporabljali. S pomočjo SOEE so v knjižni obliki v Nemčiji izdali tudi pravila krpljanja v lahkem branju.

Športni direktor SOA Heinrich Olsen je na kratko predstavil potek programa tekem v Avstriji in nas peljal na predtekmovanje in tekmovanje v krpljanju športnikov s posebnimi potrebami. Tako smo si lahko ogledali pripravo tekmovališč, postavitev prog in samo izvedbo tekem.

Zapisala: Tina Klemenc