Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V sredo, 20. marca 2019, je OŠ Kozara Nova Gorica organizirala 16. regijske igre Primorsko notranjske regije. Prireditelj dogodka, ki se je odvijal na OŠ Kozara Nova Gorica je bila Specialna olimpiada Slovenije. Iger se je udeležilo 5 ekip z 20 tekmovalci (ter 17 spremljevalci), ki so se merili na šestih tekmovalnih postajah.

V večnamenskem prostoru je potekala otvoritvena slovesnost. Tekmovalce in vse prisotne je na začetku pozdravil ravnatelj OŠ Kozara Nova Gorica g. Edvard Vrabič. S plesno točko, recitacijo in pesmijo so nastopili učenci posebnega programa. S plesno točko je nastopila plesna skupina Thunder OŠ Kozara Nova Gorica. S svojim govorom nas je počastila ga. Marinka Saksida, načelnica oddelka za družbene dejavnosti MO Nova Gorica. Igre je otvorila ga. Saša Pivka, vodja Primorsko – notranjske regije Specialne olimpiade Slovenije.

Po olimpijski zaprisegi se je dogajanje preselilo v telovadnico. Vsi tekmovalci so se zelo trudili pri izvedbi gibalnih nalog, bili pogumni, se zabavali, družili in uspešno opravili naloge. Ker so bili vsi tekmovalci zmagovalci, so vsi prejeli medalje. Za zabavo je poskrbel harmonikar Erik Gregorič. Tekmovalce in gledalce je s svojim prihodom razveseli Miha Perat, najuspešnejši plesalec spektakla Zvezde plešejo. Tekmovalcem je podelil medalje in se z njimi fotografiral.

Pri izvedbi iger so sodelovali: dijakinje in dijaki Gimnazije Nova Gorica, njihova mentorica Ana Ogrič, pomočnica ravnateljice Irena Zuljan, Specialna olimpiada Slovenije, sponzorji in mediji, ki so o dogodku poročali. Posebna zahvala pa gre vsem sodelavcem, ki so pomagali in sodelovali pri organizaciji iger. Z njihovo pomočjo nam je uspelo!

Vodja tekmovanja, Jelena Komel