Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V belgijskem Gentu je bil od 7.-9. aprila Evropski seminar za trenerje kolesarstva. Med dvajsetimi udeleženci je bil tudi naš predstavnik Damjan Kojzek.

Seminar je gostoval v prostorih Belgijske kolesarske zveze, pridobljeno znanje pa bo glavni trener za kolesarstvo izkoristil že na našem kolesarskem turnirju v Kranju v mesecu maju.

“Drugi dan evropskega kolesarskega seminarja smo obiskali športni center v Gentu. Z nami sta bila tudi dva predstavnika Belgijske kolesarke zveze. Poudarila sta, da se tudi oni zavzemajo za integracijo, sploh ker je kolesarstvo v Belgiji zelo zakoreninjeno,” poroča Damjan Kojzek.

“V nadaljevanju so nam predstavili tekstil, ki ob padcu prepreči odrgnine ter sistem menjalnika, ki omogoča prestavljanje pod visoko obremenitvijo in brez možnosti, da se sname veriga. Novost je žal zelo draga! Obiskali smo tudi velodrom in se zapeljali po progi. Stvar je kar strašljiva, jo pa uporabljajo tudi tekmovalci SO in se jo je možno hitro priučiti. Preverjeno iz prve roke. Ogledali smo si tudi BMX progo, ki pa je po moji oceni preveč nevarna in neprimerna za SO, saj so ogromne možnosti za poškodbe.”

Zadnji dan je bil namenjen predstavitvi novosti in organizacije večjih dogodkov. Ključnega pomena je dobra komunikacija med organizacijskim odborom, pri organizaciji dogodka pa je potrebno: poiskati varno prizorišče, kjer sta start in cilj na enem mestu, hkrati pa je v bližini potrebna infrastruktura. Ob prizorišču je potrebno postaviti ograje. Krogi se morajo zaključiti, četudi to pomeni daljšo ali krajšo razdaljo, kot je razpisano. Potrebnega je dovolj osebja, določiti ogrevalno območje in izdelati natančno časovnico za potek tekmovanja. Zaželeno je, da so na prizorišču gledalci, ki so vseskozi tam prisotni, na primer v središču mesta.

Ob koncu so se seznanili s programom GMS ter aplikacijo SO Connect. »Izkušnja ne seminarju je bila zelo prijetna in veselim se že, da bom lahko pridobljeno znanje uporabil ob organizaciji državnega kolesarskega turnirja v soboto, 7. maja,« je še dodal Kojzek.