Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Med 23. in 28. junijem je slovenska judo ekipa tekmovala na Poletnih državnih igrag Avstrije. Domov so prinesli šest medalj. 

Igre so potekale v Oberwartu, na njih je sodelovalo 1.800 športnikov. Poleg slovenske ekipe so se domačinom pridružile tudi ekipe Nemčije, Luksemburga, Slovaške, Madžarske in Združenih arabskih emiratov. Dodatno je igre podprlo 800 prostovoljcev, tekmovalce pa spremljalo 600 trenerjev.

“V petek smo se po dopoldanskem razvrščanju, tehtanju in treningu zvečer udeležili svečane otvoritve. Igre je otvoril sam predsednik Armin van der Belen. V soboto nas je čakalo posamično tekmovanje, na katerem smo osvojili cel komplet medalj. Nik Jerković je bil prvi, Žiga Vangoš drugi in Gašper Nadu tretji. Udeležili smo se tudi zdravstvenega programa. Zvečer smo bili gostje na zabavi, ki so jo priredili na kmetiji, kjer so tekmovali v jahanju,” poroča vodja ekipe Jana Jerković. 

V nedeljo so potekala še ekipna tekmovanja. V nacionalno mešanih ekipah je bil Nik prvi, Žiga drugi in Gašper tretji. Kot trener jih je spremljal Timotej Verdel.