Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V švicarskem Usterju je ta vikend potekal judo seminar za kate, ki se ga je v imenu Specialne olimpiade Slovenije udeležila Tina Pestotnik iz Judo kluba Sokol Ljubljana.

»Prvi dan smo gostovali v lokalnem judo klubu, kjer smo se na treningu naučili nekaj novih igric in zabavnih judo vaj, s katerimi se učimo različnih gibanj. Na treningu so sodelovali judoisti z različnimi sposobnostmi, s katerimi smo se zelo dobro povezali, kljub temu da ne govorimo istega jezika. Sledila je teorija, v kateri je bil naslednji dan predstavljen tudi priročnik za trenerje ter združen šport – t.i. Unified. Vadili smo nage no kato s prilagoditvami in se izmislili nekaj iger za učenje tehnik v kati. Sledilo je mini tekmovanje.

Prva skupina je demonstrirala samo tretjo sliko nage no kate (ashi waza), druga pa vse tri slike nage no kate. Moj tori Mike in jaz sva v prvi skupini osvojila 1. mesto. Zvečer so nam v klubu pripravili večerjo s švicarskimi jedmi in mini zabavo.«

Zadnji dan so udeleženci seminarja sodelovali pri organizaciji, nekaj trenerjev pa je bilo tudi v  vlogi “pool fillerjev”, v skupinah kjer ni bilo dovolj tekmovalcev, tako da so bile skupine polne in je vsak tekmovalec imel vsaj 2 borbi.