Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

V Estoniji je od 28.2. do 3.3. potekalo Evropsko tekmovanje v smučarskih tekih. Priložnost so dobili tekmovalci, ki so izpolnjevali kriterije za nastop na Zimskih svetovnih igrah, Kazan 2022, ki so odpadle. Takole piše vodja ekipe Tina Klemenc:

“Iz Estonije se vračamo polni lepih vtisov in nepopisnih občutkov. Po celem dnevu čakanja na letališčih in vožnje z letalom smo pozno popoldne prispeli do Talinna. Od tam naprej pa  nas je do kraja Otepaa, kjer smo bivali, čakala še 3-urna vožnja. Veselo vzdušje, dobra volja in polni pričakovanj smo se pozno zvečer utrujeni končno pripeljali do zasnežene Otepee.

Prvi dan je v središču mesta potekala otvoritvena slovesnost Evropskega turnirja, na katerem je sodelovalo 10 držav. Vse ekipe so od tam tekle z baklo do Tehvandi ski stadiona, kjer se je s prižigom olimpijskega ognja pričela uradna otvoritev. Nato so sledile kvalifikacije. Popoldan so potekale različne delavnice, zdravstveni program, zvečer pa seveda disko.

Naslednje jutro je po individualnih preizkušnjah na 100, 500 m sledila štafeta, kjer je sodelovalo 12 ekip. Polna adrenalina in seveda tudi strahu se je naša ekipa podala borbeno na  štart.  Z ogromnim spodbujanjem na progi drug drugega in seveda tudi drugih tekmovalcev in nas trenerjev  so vsi  pritekli  do cilja. Sledila je podelitev medalj. Ob najavi prvega mesta smo vsi vriskali od veselja, sledili so objemi, čestitke, zahvale, po obrazu Lili so pritekle solze sreče, ki so ganile nas vse. Veselje po zmagi je bilo nepopisno.

Po štafeti je naše tekmovalce  čakalo še tekmovanje na 500 m, 1km,  2,5 km in 5 km. Na štart so  šli neobremenjeno saj so  v žepu že imeli zlato medaljo. Luka Gračner je zmagal, Uroš Kotnik in Lili Miklič sta bila tretja, Jakob Kričaj pa je pritekel 4. mesto.

Ob kulturnem programu je potekala tudi slavnostna razglasitev, nato pa smo se poskusili še v vožnji s snowtubi.

Ponosna sem na naše tekmovalce, ki so bili vse dni kljub naporni vožnji ves čas polni energije, med seboj so se spodbujali, navijali drug za drugega in dokazali, da so prava zmagovalna ekipa. Hvala tudi trenerju Roku Hajdu!”

Special Olympics individual results 2.03

Special Olympics relay results