Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Od 27. 2. do 3. 3. 2023 smo se udeležili Evropskega tekmovanja v alpskem smučanju v Zakopanih na Poljskem. Tekmovalci, ki so izpolnjevali pogoje za nastop na Zimskih svetovnih igrah v Kazanu, leta 2022, so dobili priložnost za nastop v Zakopanih.

V ponedeljek, 27. 2., smo se zbrali v Ljubljani pisana druščina iz različnih koncev Slovenije: Katja Pegan iz Ajdovščine, Tajda Ralič iz Radovljice, Uroš Bernik iz Škofje Loke, Mitja Čamer iz Trbovelj ter Rajko Brus in Ana Juvan kot trenerja. S kombijem smo se odpeljali na Zagrebško letališče, od tam smo imeli let v Varšavo in iz Varšave v Krakov. V Krakovu nas je pričakala prijazna prostovoljka Kamila, s katero smo se  skupaj odpeljali s kombijem do Zakopan in kot zadnji od trinajstih ekip prispeli v hotel Maria 5.

V torek je bila najprej ocenjevalna vožnja, kjer so Mitji in Urošu zamenjali težavnost, tako, da je Mitja nastopil v težjem, Uroš pa v lažjem veleslalomu. Nato sta bili izpeljani še dve kvalifikacijski vožnji veleslaloma, kjer so se oblikovale skupine za naslednji dan. Zvečer je bila otvoritvena slovesnost.

V sredo je bila finalna veleslalomska vožnja, kjer so se naši tekmovalci odlično odrezali. Katja je dobila zlato, Tajda srebrno, Uroš in Mitja bronasto medaljo.

Zvečer je bila podelitvena slovesnost. Po njej smo obiskali Kamiland v Zakopanih. To je muzej izvrstnega smučarskega skakalca iz Zakopan Kamila Stocha. V muzeju so na ogled postavljene njegove medalje in pokali. Na razstavljenih slikah, pa smo videli tudi kar nekaj slovenskih smučarskih skakalcev. Po ogledu muzeja nam je ostalo še nekaj časa do prihoda avtobusa in ga izkoristili za ogled glavne ulice v Zakopanih.

V četrtek, so imeli tekmovalci v dopoldanskem času obe kvalifikacijski vožnji superveleslaloma in popoldan finalno vožnjo. Zopet so se vsi Slovenci odlično odrezali in vsi dobili medalje. Katja zlato, Tajda, Uroš in Mitja pa srebrno.

Zvečer je bila podelitvena in zaključna slovesnost. Vsi smo bili navdušeni nad organizacijo in prizoriščem tekmovanja. Tudi hrana je bila odlična. V petek smo se vrnili domov bogatejši še za eno izkušnjo, ki nam bo še dolgo ostala v spominu in o kateri bomo še nekaj časa pripovedovali.

Zapisala: Ana Juvan, vodja ekipe

Final results Special Olympics European Skiing Competitions – Zakopane 2023