Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Smo na pragu Evropskega nogometnega tedna, ko je v vseh državah, vključenih v Evropsko specialno olimpijado, še večji poudarek na nogometu!

V Sloveniji se bosta v tem času zvrstila dva turnirja – eden bo že jutri, 23. maja, v Ljubljani, drugi pa v torek, 28. maja, v Zagorju. Vmes, v petek, 24. maja, se bo nogometna ekipa Specialne olimpiade Slovenije predstavila še na finalu Pokala Nogometne zveze Slovenije.

Pestro nogometno dogajanje bo sklenilo delovno srečanje na Brdu pri Kranju, kjer se bodo začrtale smernice letošnje Evropske nogometne konference, ki jo bo na Brdu od 20.-22. novembra 2024 gostila Specialna olimpiada Sloveije. 

Turnir Ljubljana – razpis

Turnir Zagorje – razpis

Oba turnirja sta bila izvedena, tako je prvi del letošnje lige končan. 

Nogometna liga – spomladanski del, rezultati, lestvice

Nogometaši pa so se uspešno predstavili tudi na finalu Pokala Slovenije v Stožicah, kjer je Rogaška šele po prostih strelih premagala Gorico 6:5. V polčasu so se predstavili že dvaindvajsetič; prvič so namreč na finalno pokalno zelenico stopili leta 2002 v Kidričevem, tokrat pa še s prav posebnim bliščem, saj je lanskoletna zlata medalja naših nogometašev na svetovnih igrah dobra popotnica našim nogometašem pred skorajšnjim evropskim prvenstvom. Spomnimo – slovenska ekipa je v finalu premagala Nemčijo 6:1.