Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

15. maj 2019. Ura je šest zjutraj. Naš dan se je pravkar začel. Zbrani smo v Športnem parku na Vrhniki. Pogledujemo v nebo, medtem ko postavljamo mize in klopi za udeležence 26. regijskih iger Specialne olimpijade Slovenije. Pričakujemo 309 tekmovalcev in 81 spremljevalcev ljubljansko dolenske regije.

Megla. Kamnoloma nad Vrhniko se ne vidi. To ni najboljši znak. Vseeno upamo, da se bo nebo čez dan razjasnilo. Za naše tekmovalce, osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju, ni ovir. Oni so pripravljeni. Zato tudi sami pogumno zakorakamo po razmočeni zemlji skozi dežne kaplje ter pripravimo vse za športni dogodek.

Športne ekipe ljubljansko dolenjske regije počasi prihajajo, šotor, ki je sprva zgledal zares velik, se hitro polni. Prireditev zaživi. Energija je v zraku. Spet se srečajo stari prijatelji. Veliko je pozdravov in objemov, iskrenih nasmehov. Čeprav zunaj pada dež, v šotoru sije sonce.

Pri slovesni otvoritvi prireditve nam je pomagal igralec in žar legenda Miha Brajnik. Udeležence sta najprej pozdravili predstavnici organizatorjev, ga. Maja Velikajne, direktorica VDC Vrhnika Idrija ter ga. Polonca Šurca Gerdina, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Vrhnika. S strani Društva Sožitje sta udeležencem zaželela dobre športne dosežke ga. Irena Vidic, predsednica Društva Sožitje Vrhnika ter vodja ljubljansko dolenske regije Specialne olimpijade Slovenije, g. Marko Janko. Zbrane pa je pozdravil tudi vrhniški župan g. Danijel Cukjati. S plesno točko so nastopile učenke OŠ Ivana Cankarja. Športnik Miha Marolt je v imenu tekmovalcev podal zaprisego in prisluhnili smo himni Specialne olimpijade Slovenije. Tako smo otvorili 26. regijske igre SOS 2019 na Vrhniki.

Tekmovalci so se pomerili v atletiki (teku na 50m, 100m, 200m, 400m in 800m, metu žogice, metu vortexa, suvanju krogle, skoku v daljino z mesta, skoku v daljino z zaletom), v elementih košarke ter namiznem tenisu. Športni duh je vladal na vseh treh tekmovalnih prizoriščih. Tekmovalci so dali vse od sebe in bili uspešni. Medalje in priznanja sta jim izročila tudi svetovno znana športnika, smučarski podprvak, g. Štefan Hadalin ter »puščavski lisjak« g. Miran Stanovnik.

Med samim športnim tekmovanjem je čakajoče tekmovalce obiskal klovn Roman ter jim s svojimi triki krajšal čas. Tekmovalke pa so se lahko preizkusile v novi disciplini za ženske v elementih nogometa na prav posebnem poligonu. Dogodek je spremljala novinarka RTV SLO radia Prvi (prispevek je bil objavljen 16.5.2019 ob 6.50 uri v oddaji Aktualno: Treniram vsak dan, tudi če je dež) in novinar vrhniškega časopisa Naš časopis.

Športni dogodek smo zaključili s kosilom in zabavo s plesom. Matej Poličnik, vodja tekmovanja, je bil s potekom iger zadovoljen. Niti ga. Zofka, ki je poskrbela, da je bil cel dan deževen, nam ni pokvarila veselja in vzdušja. Kljub vsemu smo skupaj ustvarili lep športen dan, dosegli nove športne dosežke in stkali nova prijateljstva.

Alenka Šajn, vodja VDC Vrhnika