Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

18. aprila 2019 so na Osnovni šoli Roje potekale 16. MATP igre gorenjske regije. Udeležilo se jih je 43 udeležencev iz 6-ih zavodov iz Radovljice, Kranja, Kamnika in Domžal. 28 tekmovalcev je spremljalo 15 spremljevalcev, pomagali pa so jim še prostovoljci – spremljevalci ekip.

Skupno je pri izvedbi tekmovanja sodelovalo 24 prostovoljcev s Pedagoške fakultete v Ljubljani, Srednje šole in gimnazije Domžale ter iz Osnovne šole Rodica. Sodelovali so pri tekmovalnih postajah v vlogah glavnih in pomožnih sodnikov, pomagali ekipam pri prehajanju med postajami in prizorišči ter pomagali pri pospravljanju orodij in opreme po tekmovanju.

Uvodni del tekmovanja s kulturnim delom in protokolom je potekal v telovadnici OŠ Roje. Ekipe je nagovorila v. d. ravnatelja, ki je tudi otvorila igre. Še pred tem so nastopili učenci tolkalnega kroga z inštrumentalno točko ter plesalca PK Miki s plesno točko. Štirje učenci OŠ Roje so ob himni SOS prinesli zastavo, eden od njih jo je obesil na za to pripravljen drog. Povedali so zaprisego in igre so se pričele. Tekmovalni del je potekal v telovadnici sosednje šole, OŠ Rodica. Zaradi velikosti njihove telovadnice smo lahko pripravili 8 tekmovalnih postaj z več različnimi možnostmi za učence, ki uporabljajo invalidski voziček. Ob tekmovališču je za varnost skrbel predstavnik OZRK Domžale.

Po končanem tekmovalnem delu so se ekipe vrnile v telovadnico OŠ Roje, kjer je potekala podelitev medalj. Pridružil se nam je svetovni prvak v kickboksu, Marjan Bolhar, ki je tekmovalcem izročil medalje in jim čestital za uspešno premagane izzive. Na kosilo smo odšli v Restavracijo Park Domžale, kjer so nas čakali v posebnem prostoru, dovolj velikem za glasbo in ples, ki sta nas čakala. Nastopila sta Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa, udeleženci pa so se jima pridružili s petjem in plesom.

Vsak udeleženec je ob prihodu prejel vrečko z malico, simboličnim darilom in majico s potiskom iger.
Tekmovanje je gladko potekalo, vsi udeleženci so uspešno opravili z nalogami in domov odšli zadovoljni.

Zapisala: Polona Pirš