Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Odzvali smo se vabilu avstrijske specialne olimpijade, da se kot gostujoča država udeležimo njihovih zimskih državnih iger v Beljaku od 23. do 28. januarja 2020. Poleg štirih krpljarjev iz Društva Sožitje Mežiška dolina so Slovenijo zastopali tudi dva smučarja in ena smučarka iz VDC Ajdovščina-Vipava. Gostujoči pa so bili tudi smučarji iz Lihtenštajna in plesalci iz Srbije.

Tekmovanje v krpljanju je potekalo na umetnem snegu v izteku skakalnice v Alpinen arena blizu Beljaka. Naši športniki so se odlično odrezali, saj smo domov prinesli naslednje medalje: BENJAMIN VOLKER zlato na 400m in bron na 200m; GREGOR JUH srebro na 400m in srebro na 200m; SIMON KLEP bron na 400m in srebro na 800 m; DAMJAN NARALOČNIK 4. mesto na 400m in zlato na 200m. V štafeti na 4x100m pa so bili absolutni zmagovalci.

Med smučarji iz Ajdovščine je zlato medaljo osvojil Matej ŽGAVEC, ki je bil najboljši v slalomu (VSL je končal na 4. mestu), Stipe Petrović pa je bil v slalomu drugi in v VSL tretji. Katja Pegan je v slalomu žal odstopila, v VSL pa bila diskvalificirana.

Naj še povem, da je na teh državnih igrah sodelovalo 900 športnikov, 400 trenerjev in kar 650 prostovoljcev. Sama organizacija je potekala brezhibno. Nas gostujoče so zelo lepo sprejeli ter se z nami veselili naših uspehov.

Hvala še enkrat SO Avstrije, da smo se lahko udeležili teh iger. Naše društvo verjetno nikoli več ne bo tako številčno sodelovalo na kakem mednarodnem tekmovanju, upanje pa imamo, da bi kak naš športnik zastopal naše društvo na svetovnih igrah.

ŠE ENKRAT – BRAVO FANTJE IN DEKLE!

Zapisala: Darinka Kokol, vodja ekipe Sožitja Mežiške doline