Poletne svetovne igre Specialne olimpiade 2011

Specialci - skupinska fotografija
23. 6. 2011 /

Jutri se v Atenah začenjajo Poletne svetovne igre Specialne olimpiade 2011. Igre, ki so namenjene športnemu udejstvovanju, socializaciji in druženju oseb z motnjami v duševnem razvoju, bodo vse do 4. julija 2011 gostile 7.500 športnikov specialne olimpiade. V Atenah je tudi ekipa 24 slovenskih športnikov, ki se bodo pomerili v atletiki, plavanju, kolesarstvu, namiznem tenisu, judu, balinanju in košarki. Slovenske športnike bo v mimohodu športnikov na uradni otvoritvi svetovnih iger pospremil ambasador Specialne olimpiade Slovenije Jure Franko.


24 slovenskih specialnih olimpijcev v boj za medalje

Slovenijo bodo na Poletnih svetovnih igrah Specialne olimpiade 2011 zastopali Monika Grgič, Kaja Praprotnik, Dušan Založnik in Peter Prokofjev (atletika), Nives Grnjak, Polona Mikolič, Karel Krajnc in Marko Došler (plavanje), Ina Košič in Anton Požun (kolesarstvo), Cvetka Nežmah in Marjan Potisek (namizni tenis), Kristijan Polšak, Atif Mulič, Darjan Cehtl, Žiga Zore, Veton Qorri, Gašper Zaviršek, Kristjan Jordan in Aleksander Bezjak (košarka), Melita Komac in Irfet Vukalič (judo) ter Monika Arčon in Jože Zorč (balinanje).

Poletne svetovne igre Specialne olimpiade so največji svetovni športni in družabni dogodek za osebe z motnjami v duševnem razvoju v letu 2011. V duhu gibanja specialne olimpiade potekajo pod geslom "Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu". Igre specialne olimpiade gojijo zdrav športni duh, za večino sodelujočih športnikov pa predstavljajo edino prizorišče, ki nudi priložnost za vključevanje v skupnost ter razvoj zaupanja vase in svoje sposobnosti.

Več o športnikih si lahko preberete tukaj. Fotografije športnikov so na voljo tukaj.

cookie