Regijske igre na naslovnici zbornika

Regijske igre na naslovnici zbornika
23. 11. 2005 /

Na tradicionalni novinarski konferenci zamejskega športa, ki je bila v petek, 18. novembra 2005, v Ljubljani, so predstavniki zamejskih športnih organizacij predstavili uspehe. Ob tem je luč sveta ponovno zagledal Zbornik slovenskega športa v Italiji, katerega naslovnico krasi fotografija z letošnjih regijskih iger SOS na Tržaškem in Goriškem.

V zborniku avtorja Branka Lakoviča, ki že vrsto let izhaja v slovenskem in italijanskem jeziku, je Sandi Štefančič, trener v VZS Mitja Čuk na Opčinah, zapisal:

»Najpomembnejši dogodek dejavnosti Sklada Mitja Čuk v minuli športni sezoni so bile nedvomno 12. regijske igre Primorske v okviru Specialne olimpiade Slovenije. Prvič v zgodovini so bile igre v Italiji in to po zaslugi odbornikov in vzgojiteljev VZS Mitja Čuk. Dela je bilo veliko, a veliko je bilo tudi zadoščenje organizatorjev, saj so dobili laskave pohvale tako iz Italije kot iz Slovenije. In pohvale so bile povsem zaslužene, saj je prireditelj poskrbel za dobro počutje kar 280 tekmovalcev, ki so prišli iz Primorske in za dva centra iz Italije. V osmih letih so si vzgojitelji pri VZS nabrali dovolj izkušenj in poguma, tako da so lahko uspešno priredili tako zahtevno športno prireditev.«

cookie