25. regijske igre v Dornavi

2. 6. 2018 /

V četrtek, 24. maja, smo ZUDV Dornava gostili 25. regijske igre Specialne olimpiade Slovenije mariborsko-pomurske regije. Iger se je udeležilo 200 tekmovalcev in 59 spremljevalcev iz 15-ih lokalnih programov naše regije.

Na ptujskem atletskem stadionu se je 149 športnikov preizkusilo v teku na 50 m, 100 m, 200 m, 400 m, štafeti 4 x 100 m, skoku v daljino z zaletom in z mesta, metu vortexa in žogice. V Športni dvorani Mladika se je 26 tekmovalcev preizkusilo v elementih košarke in 25 tekmovalcev v namiznem tenisu.

Otvoritvena slovesnost, s pozdravnim nagovorom gospe direktorice Ide Jurgec, je potekala na atletskem stadionu. Besede spodbude sta vsem tekmovalcem in ostalim udeležencem namenila tudi predsednica Zveze Sožitje, dr. Katja Vadnal, župan občine Ptuj, g. Miran Senčar, in predsednik SOS, g. Ljubomir Miličevič.

Vzdušje na stadionu so popestrili plesalci historično-plesne skupine Turdion ZUDV Dornava skupaj z Jernejem Brenholcem, njihovo plesno točko pa je popestril pevec Isaac Palma s svojim glasbenim prispevkom. Zaplesala sta tudi profesionalna plesalca. Svečano zaprisego športnika je povedal športnik Milan Fašing, uradni pričetek iger pa je napovedal znani slovenski boksar Dejan Zavec.
Tekmovanja so potekala po zastavljenih načrtih, tekmovalci so bili odlično pripravljeni.

Po končanem tekmovanju smo se okrepčali s kosilom v rastavraciji Pan Kidričevo, kjer je za zabavo poskrbel Dejan Vunjak.

Zapisala: Marjeta Gomilšak
 

cookie