V Kopru pod skupno streho

4. 6. 2018 /

V Kopru se bosta v soboto, 9. junija, prvič v zgodovini slovenskega juda ali morda celo slovenskega športa, na skupni prireditvi, uradnem državnem prvenstvu JZS, predstavili dve različni skupini in dve generaciji judoistov.

Povezuje ju veliko navdušenje nad judom in želja po tekmovanju. Veliko veteranov juda v slovenskih judo klubih sodeluje in pomaga pri vključevanju ranljivih skupin v vadbo juda, kot trenerji inkluzivnih sekcij , sodniki ali funkcionarji . Vsi judoisti torej, ki bodo tekmovali v Kopru, vadijo judo v slovenskih judo klubih, združenih v nacionalni panožni športni zvezi JZS. To je dosežek slovenskega juda pri vključevalnih in povezovalnih procesih v slovenski družbi na področju športa, na katerega smo izjemno ponosni. Veteransko državno prvenstvo je odprtega tipa, zato pričakujemo tekmovalce tudi iz tujine.

V Judo klubu Koper gradimo športno inkluzivno klubsko skupnost, namenjeno vsem skupinam prebivalstva. Judo razumemo kot vseživljensko usmerjen proces, ki naj vadečim zagotovi trajno dobro v telesnem, osebnostnem in socialnem smislu. Ob procesih tekmovalne selekcije in pozicioniranja posameznikov v judu, s posebno pozornostjo istočasno ustvarjamo klimo vključevanja, povezanosti, solidarnosti in medgeneracijskega sodelovanja . Že četrt stoletja v vadbo juda v klubu vključujemo tudi ranljive skupine in smo pionirji inkluzivnega juda v Sloveniji.

Je čas v življenju judoista, ko so najpomembnejši trening, afirmacija, medalje in športni rezultati . Ko to obdobje mine stopamo po trenerski ali funkcionarski poti in vadimo judo rekreativno v klubski veteranski sekciji. Na nove generacije judoistov z osebnim vzgledom prenašamo Kanove vrednote ter s tem ustvarjamo klimo sodelovanja in povezovanja med ljudmi . Zato je JUDO več kot šport !

Naj bo naš izziv , da se človek posameznik v judu, na tej osebni življenski poti, vedno počuti spoštovan in sprejet del naše in širše skupnosti!

Organizacijski odbor JK Koper

cookie