Paraplavalci v Velenju

29. 5. 2018 /

V soboto, 19.5.2018, je bil za Delfinčke zelo uspešen dan. Na bazenu v Velenju je v okviru 31. Memoriala Boštjana Mariniča je v popoldanskem delu tekmovanja potekalo Državno Šolsko tekmovanje in mednarodno prvenstvo v paraplavanju. Na šolskem državnem so bile najštevilčnejši plavalci iz Cviu Velenje, Cirius Kamnik in 3. OŠ Slovenj Gradec. Sodelovalo je 12 šol iz Slovenije.

Dogodek je potekal v okviru Erazmus plus projekta Sport for Social Action. Izvedba projekta je pomenila tudi najvišji možni način inkluzije preko športa. Pomerili so se v štafetnem plavanju, po dva plavalca in dva paraplavalca. V sklopu teh štafet so fantje: Temnikar Luka, Šošter Alen, Goltnik Urban in Cvijić Dejan na 4x 50 m mešano odplavali tudi državni rekord (84,00,81) za osebe z Downovim sindromom.

Na mednarodnem tekmovanju v paraplavanju so tekmovali: Schwimmverein Worthersee Special-Swimmers, Natator Zagreb, PK Vidra Varaždin, PK Delfin Osijek, Vidim cilj Ljubljana, ŠD Riba Ljubljana, SD Plavalček Krško, PA kurent Ptuj. To so trenutno vsi klubi v Sloveniji z paraplavalci.

Katarina Praznik 

cookie