Preizkusili se bodo v pič in patu

12. 9. 2017 /

Pitch and Putt zveza Slovenije in Lions klub Vega - Ljubljana organizirata 1. Odprto mednarodno prvenstvo Slovenije v pič in patu, ki bo potekalo na igrišču na Brdu pri Kranju od petka, 15. do nedelje, 17. septembra. K sodelovanju so v petek povabljeni tudi tekmovalci in podporniki Specialne olimpiade Slovenije, ki se bodo lahko ob tej priložnosti tudi preizkusili v tem pri nas relativno mladem športu, ob tem pa bo potekala tudi dobrodelna akcija z zbiranjem sredstev za specialce.

Pitch&Putt (PP) je v bistvu kratka golfska igra, ki sestoji iz bližalnih udarcev na zelenico (nizko košen del igrišča z zastavico in luknjo) in zaključevanja igre na zelenici z udarcem v luknjo. Razlogov za vse večji razmah te rekreacije in športa je kar nekaj: enostavnost, varnost, družabnost, tekmovalnost, karte za igranje so poceni, oprema za igranje je enostavna in ni draga (samo 3 palice), za eno igro porabimo malo časa, le uro ali dve, igra poteka v naravi, primerna je za vse starosti (sploh za najmlajše in najstarejše), oba spola, ni nevarnosti poškodb … .


V petek bo tako ob 10. uri potekala novinarska konferenca, na kateri bo poleg tekmovanja predstavljeno tudi delo Društva specialna olimpiada Slovenije. Dogodka se bo udeležil tudi guverner Zveze Lions klubov Slovenije Marko Gospodjinački. Takoj po konferenci se bodo lahko v pič in patu preizkusili tudi sami tekmovalci specialne olimpijade, ki jim bodo v pomoč pri učenju udarcev tudi izkušeni tekmovalci. Ob 11. uri se bo na 8. luknji pričela dobrodelna akcija »čip v košek« – za vsak poizkus bo udeleženec prispeval 10 EUR za golf žogico, zbrana sredstva pa bodo na slavnosti večerji v Hotelu Brdo podeljena društvu. Ob tem bo potekala tudi uradna otvoritev prvenstva. Akcija zbiranja sredstev bo trajala vse do 17. ure, udeležijo pa se je lahko tako tekmovalci, kakor tudi obiskovalci, starši, podporniki društva. 

»Počaščeni smo, da bomo lahko sodelovali na tako elitnem dogodku, kot je prav prvo prvenstvo Slovenije v pič in patu. Specialci sicer v Sloveniji tekmujejo v dvanajstih uradnih športih svetovne specialne olimpijade, morebiti pa bi lahko k temu naboru rekreativno dodali še igranje te atraktivne igre, ki povrh vsega naj ne bi bila zahtevna. Sam se bom prvič v njej preizkusil ravno na tem dogodku, kakor tudi nekaj naših tekmovalcev,« prvi predsednik Specialne olimpiade Slovenije Ljubomir Miličević. »Hvala Pitch and put zvezi Slovenije, da nam je ponudila roko ter Lions klubu Vega – Ljubljana za družno zbiranje sredstev za naše še nadalje uspešno delovanje. Mi se namreč malo že oziramo proti Abu Dhabiju, kjer bodo leta 2019 poletne svetovne igre, izbirno tekmovanje v ta namen pa bodo poletne državne igre, ki jih bo junija 2018 gostila Ljubljana.«

cookie