Evropski teden športa, pridite v Laško!

7. 9. 2017 /

Dd 23.-30. septembra bodo tudi v Sloveniji potekale aktivnosti v okviru Evropskega tedna športa, kateremu se na pobudo Evropske specialne olimpijade in Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja pridružujemo tudi na našem društvu. Dogodek, na katerega vas vabimo in ki bo v tem tednu posebej namenjen športnikom invalidom, se bo zgodil v četrtek, 28.9.2017, v Laškem.

Tega dne bo od 15.-18. ure v parku v Laškem potekal »Dan s športniki invalidi«, kjer bo potekala predstavitev in praktični prikaz paraolimpijskih športov. Pri vsakem športu bo možnost tudi poklepetati z izkušenim športnikom invalidom in trenerjem. Predstavljali se bodo športi: košarka na vozičkih, namizni tenis, golbal, parakolesarstvo in curling na vozičkih. Organizatorja dogodka sta Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite Slovenije in Olimpijski komite Slovenije.

Ob koncu dneva bo možen tudi ogled Evropskega prvenstva v para namiznem tenisu v Dvorani Tri lilije (tekmovanje bo sicer potekalo ves dan). Ogled je brezplačen.

Vabimo vas, da se dogodka udeležite in se podružite skupaj z ostalimi športniki invalidi. Da bi bil ta dan v Laškem še bolj športno obarvan, pa vam društvo v sodelovanju z našim partnerjem Thermano podarja brezplačne 3-urne karte za kopanje v Thermani Laško. Karte bo možno koristiti v času od 12.-15. ure, prevzeli pa jih boste lahko na recepciji bazena. Vsak lokalni program je upravičen do največ 9 kart. Po kopanju je obvezna udeležba na dogodku v parku, le streljaj stran. Za ta namen prejme vsak udeleženec posebno majico tega dogodka s sloganom letošnjega Evropskega tedna športa – Bodi aktiven! Seveda se lahko dogodka udeležite tudi brez kopalnega dela!

Zaradi zagotovitve majic in brezplačnih kart za kopanje potrebujemo vašo prijavo najkasneje do petka, 15. septembra. Prijave pošljite na e-pošto: so.slovenija@gmail.com.

Datoteke

cookie