Na kratko iz Slov. Bistrice

21. 4. 2016 /

Turnir sprememb, preobratov. Domačini so tokrat prišli do točke že na prvem turnirju. VDC Novo Mesto po dolgem času premagalo VDC Sožitje Ptuj.

REZULTATI:
OŠ Minke Namestnik – Sonje : VDC Sožitje Ptuj 0:2
VDC Sožitje Ptuj : VDC Novo Mesto 1:3
OŠ Minke Namestnik - Sonje : VDC Novo Mesto 1:1

Na turnirju se je OŠ Minke Namestnik-Sonje poslovila od dveh svojih igralcev, ki odhajata v VDC. Srečno, David in Matic.

Podrobnejše poročilo:
Tekmovanje je potekalo v skladu z uradnim protokolom in pravili SOS. Na uradni razpis sta se prijavili ekipi VDC Novo Mesto (7 igralcev in 2 spremljevalca), VDC Sožitje Ptuj (7 tekmovalcev, 2 spremljevalca) in gostujoča ekipa OŠ Minke Namestnik – Sonje (6 tekmovalcev, 2 spremljevalca). 

Igrišče smo »opremili« z uradnimi transparenti SOS, priskrbeli majice s sloganom »Specialist za nogomet« in izpeljali uradno otvoritev, na kateri je tekmovalce nagovoril tudi predstavnik tekmovalcev naše regije, Nejc Medved. Tekmovanje je potekalo v športnem duhu. Nekaj težav imajo tekmovalci s tehniko izvajanja outa. Pohvaliti velja gospoda sodnika, ki je s svojo fleksibilnostjo in pedagoškim čutim dobro vodil tekme. Tudi sicer je bil to turnir preobratov, saj je bila ekipa VDC Sožitja Ptuj prvič poražena, gostujoči ekipi pa je prvič uspelo doseči točko. Ekipe so bile torej dokaj izenačene. Tekmovalce so bodrili učenci naše šole.

Po tekmovanju smo naredili še nekaj skupinskih fotografij, se zahvalili gospodu sodniku in se poslovili od dveh igralcev, ki zapuščata našo šolo s spominskih darilom-žogo, na katero so se podpisali tekmovalci vseh treh ekip. Sledilo je kosilo in druženje v gostišču Sodexa.

Zapisal: Jani Stergar, vodja tekmovanja
 

cookie