Otvoritev za ekipo, v torek možnost prvih medalj

26. 7. 2015 /

7.000 športnikov, 3.000 trenerjev, 170 delegacij na otvoritvi svetovnih iger v Los Angelesu.

Dobili smo prve vtise naše delegacije, jih je pa po uvodnih zapletih s prevozi prireditev na štadionu, kjer so že otvarjali olimpijske igre leta 1932 in 1984, navdušila! "Stevie Wonder je odpel eno, Avril Lavigne je pela ob prihodu ognja, tudi ognjemet ni manjkal. Skratka kar všečna otvoritev s čustvenimi nagovori prvega moža specialno-olimpijskega gibanja Timotheya Shriverja in Michelle Obama, ki je v imenu prvega moža ZDA tudi otvorila igre."

V Los Angelesu so tudi tri družine - Lukanič, Škrlj in Kos, ki spremljajo dogajanje. Če ste ponoči raje spali, si lahko otvoritev še vedno ogledate kadarkoli na: http://www.espnplayer.com/espnplayer/la2015.

Včeraj so že pred otvoritvijo tekmovali atleta Bine Koren (met kopja) in Vanja Zelenik na 400 metrov ter nogometaši, ki so izgubili proti Špancem s 6:0.

Dan po otvoritvi se v športne boje podajajo namiznotenisača Franja in Matej (na sliki), vsi štirje plavalci, judoista ter atleti. Nogometaši nadaljujejo z razigravanjem po skupinah, kolesarja prvi obračun čaka jutri.

Prvi finalni obračuni čakajo slovensko ekipo že v torek, ko bo Jan Lukanič tekmoval na najdaljši razdalji - v cestni dirki na 25 km.

Podrobneje in hitreje boste o dogajanju na svetovnih igrah obveščeni na FB profilu Specialne olimpiade Slovenije - Specialci.

cookie