Sodelovanje na Ljubljanskem maratonu in ogled tekme Lige prvakov

7. 11. 2014 /

Zavedamo se, da je integracija oseb z motnjami v širše okolje prek športa še dodaten dejavnik, ki poleg tekmovanj zanje skrbi za vključevanje, zato vsako leto skušamo sodelovati na čim več projektih, ki niso namenjeni izključno specialcem. 

V minulem obdobju sta bila to sodelovanje na Ljubljanskem maratonu, kjer je teklo prek 100 tekačev v promocijskem teku na 600 metrov. Med njimi je bilo največ specialcev, tekli pa so tudi drugi s posebnimi potrebami, njihovi spremljevalci in podporniki. Dodatno fantastično doživetje in hkrati dosežek pa je bil nastop prek 20 tekačev v nedeljskem tekmovalnem sporedu, ko so tekli 10 km, eden med njimi pa tudi na polmaratonski razdalji. Zanje je bil to sklepni dogodek letošnjega tekmovalnega projekta 5 tekov za 125 nasmehov, o katerem smo že pisali. Prihodnje leto računamo, da se bo projekt razširil še na več kot že omenjenih 5 programov. 

Zahvaljujoč UEFA in sodelovanju z Evropsko specialno olimpiado pa sta si lahko nogometaš specialne olimpijade Andrej Rauh in njegov trener Franc Forstner ogledala tekmo Lige prvakov med Mariborom in Chelseo, to sredo v Ljudskem vrtu. Vstopnice so bile kot nagrada za dobre nastope v nogometni ligi SOS, za oba pa je bilo ob VIP vstopnicah enkratno doživetje. Čakamo še na odobritev vstopnic za zadnjo tekmo v skupini za decembrski obračun s Shalkejem. 

cookie