Moč finala 19. lige SOS

7. 10. 2014 /

V petek, 3.10.2014 je Varstveno delovni center Zagorje ob Savi ob letošnji 30-letnici centra organiziral finale lige specialne olimpiade v malem nogometu 2014.

V ospredju so bili športniki in športnice, katerim je bila namenjena kratka in jedrnata otvoritev. Ob glasbi so na stadion prihajale ekipe. Sledila je himna ter pozdrav v.d. direktorice VDC Zagorje ob Savi mag. Špele Režun. Sledil je še pozdrav predsednice Zveze Sožitje dr. Katje Vadnal in predstavnika nogometne zveze Slovenije Rajka Korenta. Po zaprisegi fair play in zaprisegi športnika so zaplesale Skokice iz VDC Zagorje in nato se je finale začelo. Udeležilo se ga je 10 ekip, ki so bile razdeljene v tri skupine, skupno je sodelovalo 81 nogometašev in nogometašic. Vsaka tekma se je pričela s posebnim protokolom, ob čemer je bilo še posebej občutiti moč finala. Ravno omenjeni protokol naj bi bil v bodoče stalnica nogometnih turnirjev SOS.

Skupno je bilo odigranih 10 tekem rednega finala in revijalna tekma med trenerji in ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na svetovnih igrah v Los Angleseu prihodnje leto. Tekma se je »revijalno« zaključila z rezultatom 2:2. Medalje je podeljeval domači nogometaš, ki je strelec 3 lige NZS Anže Krajnc. Vsaka ekipa je poleg medalj SOS dobila zaslužen pokal gostitelja, kar bo lep spomin na letošnji finale.

KONČNI VRSTNI RED PO SKUPINAH:
1. skupina: 1. CUDV Črna, 2. VDC Murska Sobota, 3. CUDV Radovljica, 4. VDC Zagorje, 5. Sožitje Ljubljana.
2. skupina: 1. MD Sožitje Maribor, 2. Društvo Sožitje Mežiške doline, 3. CUDV Dobrna.
3. skupina: VDC Sožitje Ptuj, 2. VDC Novo mesto, 3. OŠ Minke Namestnik Sonje.

Se vidimo naslednje leto, ko bo nogometna liga SOS obeležila 20-obletnico delovanja!

Vodji tekmovanja: Jurij Petek in Domen Pociecha
 

Datoteke

cookie